Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Zámena na pohrebe. V truhle ležala cudzia mŕtvola!
Zdielať na

Zámena na pohrebe. V truhle ležala cudzia mŕtvola!

Zdroj: TV JOJ

Na cudzieho nebožtíka v truhle prišli dcéry zosnulého pred obradom.

Pohrebná služba previezla nebohého z Komárňanskej márnice na cintorín v dedine až v deň pohrebu. štyri hodiny pred obradom však sestry zažili šok.

"Keď sme tam prišli, videli sme, že úplne neznámy človek leží namiesto nášho otca. Ten pocit neprajem nikomu," povedala dcéra zameneného nebožtíka.

Ako vyšlo najavo, dôchodcu z novozámockého okresu zamenili v márnici na komárňanskom cintoríne. Nebohí sú v chladiacom boxe označení menom napísanom na lístku, alebo priamo na tele.

"Možnože vietor to sfúkol dole. Celú noc som nespal, veľmi ma to trápi. Ospravedlňujem sa ešte raz," uviedol Ján Árpás, zodpovedný za vydávanie nebožtíkov.

Zamenených nebožtíkov sa do začiatku pohrebu podarilo vymeniť. Za ujmu pozostalí možno dostanú odškodné. Zať žiada pre každú zo sestier 5 tisíc eur. Správca cintorína zostal touto požiadavkou zaskočený. Ponúkol im 1000 eur.

"Potom žiadali 2-tisíc eur a dostal som z tohto presvedčenie, že im nejde o nič iné, len vyžmýkať z tejto záležitosti peniaz. A ja sa vydierať nenechám," vyhlásil konateľ správcovskej firmy cintorína v Komárne Alexander Földes.

Zať zameneného zosnulého namieta: "My ho nevydierame, my chceme iba tú psychickú traumu trošku vykompenzovať od neho." "Tu nejde o peniaze, ale o morálku a princíp," pripája sa dcéra nebohého.

Zdielať na

Najčítanejšie správy