Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Dojemné slová Miluše Patejdlovej. Zverejnila dátum poslednej rozlúčky s manželom
Zdielať na

Dojemné slová Miluše Patejdlovej. Zverejnila dátum poslednej rozlúčky s manželom

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Po tragickom odchode hudobnej legendy Vaša Patejdla, ktorý skonal 19. augusta, sa k jeho smrti vyjadrovali kolegovia z kultúrnej obce, politici i priatelia. Po troch dňoch na sociálnej sieti uverejnila vyjadrenie aj najbližšia osoba zosnulého, jeho manželka.

"Vážime si každého, kto si v týchto dňoch pamätá nielen na svoje, ale aj na to, čo krásne po sebe zanechal a navždy ostane v našich srdciach," znejú slová manželky Miluše Patejdlovej. V statuse potvrdila, že smrť hudobníka prišla náhle a nikto na ňu nebol pripravený. Príčinou mala byť zákerná choroba, konkrétne malígne ochorenie pankreasu. "Lekári ho informovali o diagnóze 14 dní pred tým osudným dňom. Najskôr sme vedeli o jeho chorobe len s Vašom, potom jeho traja synovia," dodala.

​Poďakovala za ľudský prístup 

V príspevku okrem objasnenia príčin smrti venovala časť aj poďakovaniu Vojenskej ústrednej nemocnici, konkrétne Oddeleniu gastroenterológie, hepatológie a metabolizmu, za starostlivosť a ľudský prístup. 

Posledná rozlúčka s legendou slovenskej hudobnej scény sa uskutoční 30. augusta o 14.00 hod v Bazilike Nanebovzatia Panny Márie v Prahe v mestskej časti Strahov. "Vaša si veľmi vážil svojich priateľov, ale aj fanúšikov a priaznivcov. Možnosť rozlúčiť sa s ním budú mať jeho blízki aj kolegovia aj široká verejnosť, pre ktorých bude vyhradený priestor na nádvorí Strahovského kláštora," doplnila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy