Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Predstavitelia Smeru vidia za Gašparovým zadržaním sprisahanie. Stíhaný bude, ale na slobode
Zdielať na

Predstavitelia Smeru vidia za Gašparovým zadržaním sprisahanie. Stíhaný bude, ale na slobode

BRATISLAVA / Bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara v noci prepustili z policajného zadržania. Stíhať ho budú na slobode. Gašpar sa na obed objavil na tlačovej konferencii Smeru, za ktorú kandiduje na deviatom mieste. Predstavitelia strany za jeho zadržaním vidia sprisahanie, policajný prezident reagoval, že si na odpovede ešte nechá čas.

"Táto svojvôla chce byť a bude pokračovať," povedal Tibor Gašpar, obvinený, exprezident Policajného zboru SR. Hovoril po prepustení Tibor Gašpar. Na obed sa už postavil pred kamery v centrále Smeru. Za svojim zadržaním vidí politické pozadie s účelom kriminalizácie opozície, spomínal aj údajne zneužitú vraždu Jána Kuciaka, po ktorej sa musel porúčať z funkcie. "Ak neviete bojovať so smerom politickými nástrojmi, odíďte a nesmraďte tento priestor," dodal Gašpar.

Predseda Smeru vidí za Gašparovým zadržaním policajného prezidenta, špeciálneho prokurátora, premiéra a zastupujúceho ministra vnútra aj prezidentku až po piedestál konšpirácií - osobu 93-ročného amerického finančníka. A tvrdí, že prežíva chvíle, ako zažíval Vladimír Mečiar. "A môže sa na mňa hnevať Ódor s Čaputovou koľko chce, že si s nimi vykomunikoval Lipšic túto vec, vedeli, že stúpili do hovna. Takáto špinavá sorošovská kampaň tu ešte nebola ani v roku 1998," uviedol Robert Fico (Smer-SD), predseda strany, poslanec NR SR. "Považujem za absurdné, ak niekto obviňuje prezidentku a premiéra," ozrejmil Štefan Hamran, prezident Policajného zboru SR.

Fico tiež tvrdí, že sa NAKA chystá aj na generálneho prokurátora, či šéfa SIS, čo policajný prezident odmietol. "Takto aj SIS a GP. Viete, že sme ľudia, ktorí majú zdroje svojich informácií," dodal Fico. "Predmetnými informáciami nedisponujem a k vyhláseniam politických strán sa vyjadrovať nebudem," uviedlo stanovisko Maroša Žilinku, generálneho prokurátora SR.

Policajný prezident v súvislosti s Gašparom uviedol, že verí, že polícia aj v budúcnosti bude môcť pracovať slobodne, ale aj naďalej v medziach zákona. "Pevne verím, že vyšetrovateľ a dozorový prokurátor vedia čo robia," doplnil Hamran. Vedenie polície sa k veci bližšie nevyjadrilo s tým, že nebudú reagovať na každodenného tlačové konferencie Roberta Fica. Policajný prezident prisľúbil, že tak urobia začiatkom budúceho týždňa, a to hlavne vecne a triezvo. "Nie emočne, kde je vidieť ten strach," doplnil na záver Hamran.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy