Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Chystáte sa cez víkend na turistiku? Takéto bude počasie
Zdielať na

Chystáte sa cez víkend na turistiku? Takéto bude počasie

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Augustové dni sú zatiaľ oblačné, vlhké a chladnejšie. A v takom duchu to ešte aj vydrží. Prvý augustový víkend bude pod vplyvom nízkeho tlaku vzduchu.

Cez naše územie bude najskôr postupovať zvlnený studený front spolu so zrážkami, aj výdatnými. V nedeľu (6. augusta) v tyle tlakovej níže začne k nám od severu prúdiť chladný vzduch. Sobota (5. augusta) bude oblačná až zamračená, na mnohých miestach Slovenska aj s výdatnými zrážkami.

Objavia sa aj búrky, ktoré môžu byť intenzívne

Denná teplota bude od 20°C do 26°C na krajnom západe, zvyšok od 26°C do 31°C. Zafúka severný až severovýchodný vietor do 20 až 25 km/h. V nedeľu sa cez naše územie bude presúvať tlaková níž a do jej tylu začne prúdiť studený vzduch. Na oblačnosti a zrážkach sa nič podstatné nezmení. Stále budú na mnohých miestach a môžu byť aj výdatné.

Razantne sa ochladí

Denné maximum od 15°C na severe po 21°C. Na juhovýchode bude o máličko teplejšie - do 23°C. Vietor od severozápadu do 30 až 35 km/h, v nárazoch okolo 50 km/h. Na východe bude južný vietor do 35 km/h. V predpovedi sa objavuje termín výdatné zrážky. Koľko milimetrov dažďa môže u nás spadnúť? Pretože sa zrážky budú u nás objavovať po celý víkend, dá sa predpokladať, že od piatkovej polnoci do polnoci pondelka, teda za 48 hodín, môže spadnúť od 50 do 90 milimetrov. Rozptyl je veľký, ale množstvo zrážok bude veľmi závislé od polohy stredu tlakovej níže, ktorá nás bude ovplyvňovať. Viac milimetrov dostanú aj návetria našich hôr. 

Víkendové počasie bude len pre turistov, ktorí už majú niečo za sebou. Bude prevažovať zamračená obloha a bude pršať, lokálne aj intenzívne. Počas oboch dní sa môžu vyskytnúť aj búrky. Určite si treba premyslieť, kam pôjdete a či ste na to dostatočne oblečení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy