Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Niektorí Slováci popierajú existenciu štátu. Oficiálne doklady sú vraj iba kartou otroka
Zdielať na

Niektorí Slováci popierajú existenciu štátu. Oficiálne doklady sú vraj iba kartou otroka

BRATISLAVA / Slovensko a Česko sú akciové spoločnosti. Ľudia im môžu vypovedať zmluvu a stať sa tak slobodným občanom. Dokonca dostanete aj špeciálny preukaz alebo pas, za peniaze samozrejme. Zdá sa to ako recesia, ale niektorí šíria aj informácie o tom, že nie je potreba platiť poistenie, pôžičky a ani hypotéky.

Československo stále existuje, nikdy sme sa nerozpadli. Všetci nám klamú. Tieto heslá sa teraz používajú nielen v slovenskej ale aj v českej dezinformačnej scéne. Niektoré osoby, ktoré tvrdia, že Česká a Slovenská republika neexistujú, nabádajú aj k tomu, že nie je nutné splácať napríklad hypotéky či pôžičky, pretože bankový systém nie je legitímny. "Mnoho ľudí sa dostáva do finančnej tiesne a hľadajú spôsob, ako z toho uniknúť. Pre nich to môže byť lákavá predstava, že budú popierať realitu toho, že by banky boli legitímne, že by im dlhovali peniaze. Je to vlastne taký mentálny únik," priblížil politológ Miloš Gregor.

Rozhovor s politológom Milošom Gregorom:

Československo už ale naozaj neexistuje. Fakty hovoria jasne. "Československá federatívna republika zanikla 31. decembra 1992. Následne 1. januára vznikajú dva samostatné štáty. Ten proces uznávania bol pomerne rýchly, jedným z prvých štátov bolo Nemecko. Následne 19. januára 1993 sa stáva Slovenská republika členom OSN, a to je jasný signál, že Slovensko a samozrejme aj Českú republiku uznávajú ostatné štáty," uviedla historička Agáta Šústová.

Preukaz totožnosti Československej republiky a dokonca už aj pasy - propagátori tvrdenia, že spoločný štát stále existuje, si za vyhotovenie dokladov pýtajú samozrejme aj peniaze. Podľa združenia nie je problém sa takýmto dokladom preukazovať aj v zahraničí. "Tá kartička má hodnotu toho plastu, preukazovať sa tým nemožno. Pokiaľ si to niekto myslí, tak je to akurát preukaz jeho intelektu," uviedol bezpečnostný expert Otakar Foltýn.

Pokiaľ sa niekto nevie preukázať platným dokladom, môže skončiť na policajnej stanici. "Ak napríklad človek nevie dôveryhodne vyhodnotiť alebo preukázať, že je občanom Slovenska, je následne predvedený na policajné oddelenie, kde sa zisťuje jeho totožnosť," informovala Zuzana Eliášová, hovorkyňa Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky. "Nikto na svete nemôže povedať, že štát, v ktorom žije, neexistuje. Také právo jednoducho nie je. Stačí nájsť chytráka, ktorý začne vydávať kartičky za 1 500 korún a brutálne na tom zbohatne," doplnil Foltýn.

​Existuje aj portál občana Československej republiky. Podľa neho musíte k aktivácii preukazu Československého občana znehodnotiť ten oficiálny. Polícia ale upozorňuje, že ide o trestný čin.

Za hodnotu jedného preukazu Československého občana alebo pasu, na ktorý sa nedostanete ani cez letiskovú bránu, si môžete kúpiť napríklad paradajky, mäsovú sekanú, 30 kusov vajec, kilo kuracieho mäsa, maslo alebo napríklad zmrzlinu pre deti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy