Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najprv Kokava a teraz Zvolen. Ďalšia prietrž mračien opäť priniesla blato
Zdielať na

Najprv Kokava a teraz Zvolen. Ďalšia prietrž mračien opäť priniesla blato

ZVOLEN / Ďalšia prietrž mračien na strednom Slovensku. Tentokrát veľká voda udrela vo Zvolene. Potok Pomiaslo sa vylial v jednej z okrajových ulíc mesta. Veľké nánosy blata sa dostali do domov a areálov firiem.

Hladina v inak malom potoku vystúpala za doslova pár minút, krátko potom ako sa nad Zvolenom prehnala prietrž mračien. Za chvíľu zaplavilo hlavnú cestu, tam sa ale voda nezastavila. Dostala sa do domov či firiem. 

"Na kráľovej padali krúpy a dážď, bolo to strašné," opísal primátor Zvolena, Vladimír Maňka. Po opadnutí vody sa začali ukazovať škody, ktoré napáchala. Všade boli nánosy blata, nečistôt a konárov. Zaplavilo výrobnú halu aj autoservis. Postihnutú ulicu uzavreli policajti, dostala sa tam iba ťažká technika, pomocou ktorej všetko čistili. Primátor zvolal krízový štáb, oslovili aj správcu toku, aby urobil kontrolu a potok prečistil. Do budúcna vraj bude potrebné zakúpiť ťažkú techniku, ktorá by v podobných prípadoch pomohla. Aj v tomto prípade prišla prietrž nečakane a voda udrela v miestach, kde to nečakali. "Dnes je taká doba, že keď je vysoká horúčava dlhú dobu, tak to nakumuluje vodu a tá keď spadne vo veľkom množstve, tak sa takýmto situáciám nevyhneme," skonštatoval primátor Maňka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy