Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dôchodcom nepredĺžili nájomné zmluvy, musia hľadať nové bývanie
Zdielať na

Dôchodcom nepredĺžili nájomné zmluvy, musia hľadať nové bývanie

TRENČIANSKE TEPLICE / 12 obyvateľov bytovky v Trenčianskych Tepliciach skončí na ulici. Mesto im nepredĺžilo nájomné zmluvy, ktoré mali podpísané na dobu určitú. V minulosti im ich každý rok predĺžili, ale teraz nie. A tak si dôchodcovia musia hľadať nové bývanie.

Dvanásť dôchodcov, z ktorých mnohí potrebujú pomoc opatrovateliek býva v mestských nájomných bytoch dlhé roky. Mysleli si, že v nich v pokoji dožijú. Pred pár dňami ale dostali list z mestského úradu. "Dostávame odtiaľto výpoveď bez náhrady," povedala nájomníčka Mária Zámečníková.

Obyvatelia bytovky by sa z nej mali vysťahovať do konca júna. Kam ale pôjdu, netušia. "Mnohí sú to dôchodci o paličke. Úrad to nezaujíma na ulicu," dodala Zámečníková. "Mali uzatvorené zmluvy na dobu určitú, takže boli informovaní v predstihu," ozrejmil Vladimír Vranka, prednosta mesta Trenčianske Teplice. 

Dôchodcovia ale tvrdia, že zmluvy na dobu určitú im mesto každý rok predlžovalo. Predpokladali, že tak urobí teraz. "Cítim krivdu. Sľúbili, že to predĺžia ale len slovne," poznamenala Natália Homolová, nájomníčka. "Treba sa riadiť obsahom zmluvy," dodal Vranka.

Obyvatelia tvrdia, že nevedia čo bude ďalej. Majú malé dôchodky a podľa ich slov ledva prežívajú. Nové bývanie si nájdu ťažko. "Kam pôjdem? Neviem" povedal nájomník Martin Bagín. "Sadnem do auta, zaparkujem pred úrad a budem čakať čo bude," povedal Štefan Babik, nájomník.

Mesto tvrdí, že nájmy nepredlžuje aj preto, že budova je v zlom stave. Aké s ňou však majú plány nateraz známe nie je.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy