Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Vodič poľského autobusu nedodržal bezpečnú vzdialenosť
Zdielať na

Vodič poľského autobusu nedodržal bezpečnú vzdialenosť

Polícia uvádza, ako došlo k sobotňajšej nehode poľského autobusu plnom študentov medzi Zvolenom a Dobrou Nivou pri obci Zámoček, ktorý sa dostal mimo cesty a prevrátil na bok. Stav študentov je podľa lekárov stabilizovaný...

"Vodička vo vozidle pred autobusom, na križovatke s miestnou komunikáciou odbočovala vľavo a dávala prednosť v jazde protiidúcemu vozidlu, jazdiacemu v smere od Dobrej Nivy na obec Podzámčok. Vodič autobusu v snahe vyhnúť sa zrážke prešiel s autobusom na pravú krajnicu v smere jazdy, kde ho stiahlo mimo cestu a v priekope sa prevrátil na pravý bok," uviedla Faltániová.

Alkohol u 54-ročného poľského vodiča zistený nebol. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania. Škoda na autobuse sa dohaduje na 20.000 eur.

Nehoda sa stala v sobotu dopoludnia krátko po 11:00, v autobuse sa viezlo 70 ľudí. Pri dopravnej nehode sa zranilo celkovo 34 vysokoškolákov. Zasahoval aj vrtuľník.

Na mieste boli podľa hovorkyne operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Dominiky Šulkovej ambulancie rýchlej lekárskej pomoci a ambulancie rýchlej zdravotníckej služby, ktoré rozvážali zranených."Minister zdravotníctva SR Richard Raši sa ráno informoval o zdravotnom stave všetkých pacientov zo včerajšej havárie autobusu. Ich stav sa stabilizoval a nekomplikuje sa," uviedla hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Čižmáriková.

Podľa Silvie Galajda z AIR-TRANSPORT EUROPE leteckí záchranári ošetrili 23-ročnú Soňu z Poľska, ktorá mala vážnejšie zranenie - vykĺbený bedrový kĺb. Študentku geografie transportovali do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F.D.Roosevelta v Banskej Bystrici.

Dnes za ňou pricestovali aj rodičia. "Spadol na zem (jeden zo študentov) a ona dopadla na neho, keby tak nebolo, bolo by s ňou horšie," povedal pre TV JOJ. So Soňou ostanú, až kým lekári nepovolia jej prevoz. Takmer polovica študentov z havarovaného autobusu odišla domov do Poľska ešte včera večer. 11 pacientov z nemocnice vo Zvolene cestovalo domov až dnes.

Celkovo 19 Poliakov strávilo noc v nemocniciach. Dnes po nich prišli sanitky z Poľska. 11 áut ich za sprievodu polície prevezie do poľských nemocníc blízko domova.

TV JOJ


Zväčšiť mapu

Súvisiace články