Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Prevrátený autobus bol plný študentov!
Zdielať na

Prevrátený autobus bol plný študentov!

Pri Zvolene došlo k veľmi vážnej nehode dvojposchodového autobusu!!! Pasažiermi boli vysokoškoláci z poľských Katovíc. Až 34 z nich sa zranilo!

K nehode došlo pár minút po jedenástej hodine doobeda na ceste v katastri Dobrej Nivy pri dedine Podzámčok. Autobus sa celý prevrátil do priekopy vedľa cesty. K nešťastiu vraj došlo, keď sa chcel vodič autobusu vyhnúť autu, ktoré nečakane začalo brzdiť. 

TV JOJ

Viacero pasažierov je po nehode zranených. "Celkovo na ošetrenie previezli 34 pacientov," potvrdila smutné cifry hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková. V autobuse sedeli mladí ľudia. Podľa našich informácií ide o vysokoškolákov z Katovickej univerzity. Spolu cestovali na pobyt do Turecka. V dvojposchodovom stroji sa viezlo dokopy až 71 ľudí!

Sanitky previezli do zvolenskej nemocnice 18 zranených Poliakov, jedenásť z nich tam aj hospitalizovali. Šiestich záchranky dopravili do žiarskej nemocnice, ďalší boli odvezení do banskobystrickej Roosveltovej nemocnice.

TV JOJ

Na mieste nešťastia zasahoval vrtuľník, ktorý vážne zranenú mladú ženu zobral do Bystrice. "Leteckí záchranári ošetrili 23-ročnú ženu z Poľska, ktorá mala vykĺbený bedrový kĺb," informovali v leteckej službe Air Transport Europe. Ťažko sa zranili aj ďalší dvaja ľudia.

Medzi pacientov do zvolenskej nemocnice už zavítal aj minister zdravotníctva Richard Raši. Na tamojšej chirurgii sa zdržal približne pol hodinu, potom si to namieril medzi ťažšie zranených cestujúcich do Banskej Bystrice.

Viac sa dozviete vo večernom spravodajstve TV JOJ.


Zväčšiť mapu

Zdielať na