Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Šéfkuchár Massimo varil pre TV JOJ: Medvedí cesnak je zázrak
Zdielať na

Šéfkuchár Massimo varil pre TV JOJ: Medvedí cesnak je zázrak

BRATISLAVA / Veľká noc je aj o dobrom jedle. Keďže už máme oficiálne jar, treba variť sezónne. Aktuálne v prírode nájdeme množstvo medvedieho cesnaku, ktorý je mimoriadne obľúbený. Je nenápadný, ale mimoriadne chutný a veľmi zdravý. My máme pre vás pár tipov, čo si z neho môžete uvariť. Svoj recept na vynikajúce rizoto z medvedieho cesnaku prezradil šéfkuchár Massimo Attanasio v reportáži pre TV JOJ.

Medvedí cesnak rastie vo voľnej prírode naprieč celým Slovenskom. Stačí si len vyjsť na prechádzku a jednoducho si ho natrhať. Z medvedieho cesnaku sa dá uvariť množstvo rozmanitých receptov. 

Táto bylina je aj veľmi prospešná pre ľudský organizmus. Lekár, fyziológ a výživový expert Boris Bajer uviedol, že v medveďom cesnaku sa nachádza zásadná látka Alycín, ktorá pomáha znižovať frekvenciu ochorení. Ďalej dodáva: "Práve extrakt z cesnaku, a teda najmä táto látka, sa používa pri niektorých záležitostiach ľudského tela. Pri dávkach 500 miligramov až 1,5 g. Čo je zaujímavé, že dokáže takáto podobná dávka fungovať aj pri znížení krvného tlaku a zároveň aj cholesterolu. Ďalšia súčasť tých najťažších ochorení, ktoré ľudstvo prežíva."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy