Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
František žiada 65 tisíc eur za operáciu nesprávneho kolena
Zdielať na

František žiada 65 tisíc eur za operáciu nesprávneho kolena

NITRA / Omylom mu pred štyrmi rokmi operovali namiesto pravého kolena ľavé a teraz sa s nemocnicou súdi. Bývalý známy futbalista, 79-ročný František z Nitry, žiada odškodné. Tento omyl ho totiž doteraz obmedzuje v pohybe. Pojednávanie na okresnom súde v Nitre sa už blíži ku koncu.

​Uplynuli 4 roky, odkedy pánovi Rapanovi zoperovali nesprávne koleno. Na operácii bol v nitrianskej nemocnici 21. marca 2019. "Ja som pred operáciou 40 rokov každý týždeň 2-krát trénoval," uviedol František Rapan, poškodený. Bývalý futbalový reprezentant išiel do nemocnice, kde mu mali dať umelý kĺb do pravého kolena, s ktorým mal problém. Poriadny šok zažil, keď sa prebral z narkózy. "Som začal kričať, že mi operovali zdravú nohu," uviedol Rapan.

Namiesto prvého kolena tak dostal umelý kĺb do ľavého. Dôchodca tento omyl nedokáže pochopiť. Obrátil sa preto na súd a žiada odškodné 65 tisíc eur plus bolestné. Na dnešnom pojednávaní zaznelo aj to, že lekári na operačnej sále nemali atestáciu. "Čo je závažné porušenie medicínskych postupov, ktoré mohlo zostať bez následkov," informoval Samuel Baránik, právny zástupca pacienta.

Nemocnici sa suma, ktorú dôchodca žiada, zdá vysoká. Obhajujú sa aj tým, že František nemal v poriadku ani druhého koleno, teda to, ktoré mu omylom operovali. "Poukázali sme na prípad z Banskej Bystrice, kde tá suma bola diametrálne odlišná," uviedol Tomáš Stoklasa. právny zástupca Fakultnej nemocnice v Nitre.

Pán František ale nemá pravé koleno v poriadku ani doteraz. Nenabral totiž už odvahu ísť na operáciu. Sudkyňa verdikt vyhlási o necelý mesiac.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy