Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
NAKA zasahovala v rámci akcie Chikara 2. Medzi zadržanými sú aj viaceré známe mená
Zdielať na

NAKA zasahovala v rámci akcie Chikara 2. Medzi zadržanými sú aj viaceré známe mená

BRATISLAVA / NAKA opäť zasahovala. Medzi zadržanými sú aj viaceré známe mená. Jedným z nich je aj bývalý riaditeľ Krajskej polície v Trnave, ďalší je policajný funkcionár. Razia, pri ktorej obvinili 16 osôb súvisí okrem iného aj s drogovým biznisom.

Už od skorých ranných hodín zasahovali v stredu, 22. marca, policajti a kukláči v rámci akcie Chikara 2 na území Bratislavského, Trnavského a Žilinského kraja súčasne. "Vyšetrovateľ obvinil celkovo šestnásť osôb, väčšinu z nich, štrnásť, obvinil zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z obzvlášť závažnej drogovej trestnej činnosti," povedal hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka. 

V putách skončil aj bývalý krajský riaditeľ polície v Trnave Bystrík Stanko. S putami na rukách ho posadili do policajného auta previezli na výsluch. V súčasnosti pracuje na Krajskom riaditeľstve v Trnave na centre podpory, no v minulosti zastával funkciu krajského riaditeľa, ako aj viceprimátora mesta. Jeho meno figurovalo aj na kandidátke na primátora mesta. Okrem neho zadržali aj súčasného okresného riaditeľa polície v Trnave Rastislava Grznára. Ten by mal byť obvinený z viacerých skutkov.  

"Zastupujem viacerých obvinených. Ale bohužiaľ nemôžem vám teraz poskytnúť žiadne ďalšie informácie o priebehu toho konania. Ešte sa vykonávajú úkony a aj sa dnes budú," vyjadril sa advokát Ronald Kočiščák. Na výsluchu skončil opäť aj bývalý reprezentant v jude Tibor Gubáň. Toho len nedávno prepustili z väzenia a stále bol pod dohľadom. Na nohe má aj monitorovací náramok. Za mrežami skončil po policajnej akcii Chikara, zo septembra roku 2021, pri ktorej zadržali aj Zuzanu Štrausz Plačkovú

Väčšinu obvinených previezla na výsluch Národná kriminálna agentúra do Trnavy, ďalší zasa skončili v Nitre. Policajti nakoniec zadržali desať obvinených. Okrem už spomínaných trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti, ako aj výroby omamných látok, ide aj o trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa, prijímanie úplatku, zločin hrubého nátlaku, vydierania a prečin podplácania. "Sú aj vykonávané úkony, ako sú prehliadky domové, bytových a nebytových priestorov a samozrejme samotné výsluchy obvinených osôb," povedal Michal Slivka. Tie môžu trvať aj do neskorých večerných hodín. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy