Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Derby Dunajskej Stredy a Slovanu: V pohotovosti budú policajti aj ťažkoodenci
Zdielať na

Derby Dunajskej Stredy a Slovanu: V pohotovosti budú policajti aj ťažkoodenci

DUNAJSKÁ STREDA / Stovky policajtov, prísne bezpečnostné opatrenia aj obmedzená doprava. To všetko čaká futbalových fanúšikov počas veľkého derby medzi DAC Dunajská Streda a Slovanom Bratislava. Keďže za uplynulé roky prišlo medzi fanúšikmi k výtržnostiam, polícia posilní hliadky.

Zápas, ktorý organizátori označili za rizikový, sa odohrá už v nedeľu na trávniku MAL Arény v Dunajskej Strede. Úvodný výkop je síce naplánovaný o 17:30, no priaznivci oboch tímov by sa práve pre prísne bezpečnostné opatrenia mali na štadión dostaviť skôr. Na športové podujatie budú dohliadať stovky policajtov. Nechýbať budú psovodi, ťažkoodenci, operatívci, či antikonfliktný tím. Zvýšený počet policajtov bude v uliciach Dunajskej Stredy a v okolí štadióna už od poobedných hodín.

"V súvislosti s príchodom fanúšikov Slovana polícia prijala viaceré bezpečnostné opatrenia a musela uzavrieť na nevyhnutne potrebný čas niekoľko ulíc. Úplné obmedzenie sa týka najmä Športovej ulice, kt bude uzavretá od 15:45 do 20.30 h," povedala hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová. 

Do priestorov štadióna sa fanúšikovia dostanú len s platnou vstupenkou, ktorá je evidovaná na konkrétne meno a priezvisko. Priaznivci Belasých si lístky môžu zakúpiť iba online na stránke futbalového klubu DAC Dunajská Streda. 
Aby sa predišlo potýčkam či výtržnostiam, presun fanúšikov bude pod dohľadom policajtov. Tí budú v uliciach mesta aj po ukončení zápasu. Fanúšikov oboch klubov policajti žiadajú o športové správanie a tiež rešpektovanie pokynov.

"Aby sa zdržali nešportového správania nielen v samotnom meste, ale aj počas futbalového zápasu," uviedla Linkešová. Keďže ide o rizikový zápas, tresty pre výtržníkov budú dvojnásobné. "Výtržníkom hrozí bloková pokuta až do výšky 1000 eur," dodala Linkešová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy