Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zámky vymenili bez upozornenia: Prevádzkovateľ reštaurácie sa nevie dostať do podniku
Zdielať na

Zámky vymenili bez upozornenia: Prevádzkovateľ reštaurácie sa nevie dostať do podniku

BRATISLAVA / Prevádzkovateľ reštaurácie v centre Bratislavy zažil poriadne prekvapenie. Do svojho podniku sa od soboty nevie dostať. Zámky na dverách hlavného vchodu totiž boli vymenené. Jeho reštaurácia sídli v centre Bratislavy - v Dome novinárov, kde sa nachádza aj Slovenský syndikát novinárov. Práve ten sa o budovu sporil s jednou firmou, ktorá bola v minulosti spájaná s podsvetím. A teraz vraj vstúpil do hry nový majiteľ.

"Zámky na dverách boli vymenené. Od soboty máme zatvorené, nikto s nami nekomunikuje, nevieme čo máme robiť," povedal majiteľ reštaurácie Andrej Gogola. Na dverách zase pribudli fólie a oznámenie, že priestor je zatvorený a monitorovaný. 

Prevádzkovateľom, ktorí majú priestory v prenájme vraj oznámili, že budova má nového majiteľa. "Bol tu jeden pán, ktorý nám pred tromi mesiacmi povedal, že sa chce dohodnúť, že sa spravia nové zmluvy a všetko bude pokračovať ďalej. Mali sme ich kontaktovať, ja som to aj urobil, oni sa ozvali že dobre, odvtedy sa neozvali vôbec," uviedol Gogola. 

V budove sídli aj Slovenský syndikát novinárov, ktorý kedysi budovu vlastnil. Problémy začali v roku 2013, keď inštitúcia mala veľké problémy. Vtedajšia šéfka syndikátu si požičala 200-tisíc eur, údajne od nebankovej spoločnosti a ručila budovou. "Celá tá schéma, ktorá tu je od 2013 budí podozrenie a je predmetom vyšetrovania orgánov činných v trestnom konaní,“ povedal predseda Slovenského syndikátu novinárov Daniel Modrovský. 

Ľudia sa chceli pomocou polície dostať do vnútra. Muži zákona im však pomôcť nevedeli. "Policajný zbor nemá zákonné oprávnenie na poskytovanie asistencie pri svojpomocnom sprístupňovaní prenajatých objektov," uviedla polícia. "Nám nikto nič neoznámil to je najhoršie, keby nám aspoň niekto povie dopredu, že odíďte z budovy ja to budem akceptovať," uviedol Modrovský. 

Právny zástupca majiteľa ale poslal nasledovné stanovisko. "Vzhľadom na skutočnosť, že nájomcovia budovy na Župnom námestí 7 sa rozhodli neplniť si svoje peňažné záväzky z titulu nájomných zmlúv, tak môj klient sa rozhodol, že im už naďalej nebude poskytovať bezodplatne (zadarmo) predmet nájmu," uviedol právny zástupca nového majiteľa Peter Kucej. Nahnevaní nájomníci ale zase argumentujú, že na zmluvu chceli zareagovať, no nikto sa im vraj neozval. Polícia zároveň nahnevaným nájomníkom odkázala, že ak sa s novým majiteľom nedohodnú, majú sa obrátiť na súd. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy