Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Smrteľná dopravná nehoda v okrese Piešťany: Senior nezvládol zákrutu a narazil do stromu
Zdielať na

Smrteľná dopravná nehoda v okrese Piešťany: Senior nezvládol zákrutu a narazil do stromu

VRBOVÉ / Dopravnou nehodou začalo ráno v okrese Piešťany. 66-ročný vodič osobného auta išiel od obce Prašník v smere do Vrbového. Z doposiaľ nezistených príčin nezvládol pravotočivú zákrutu a vyletel z cesty. S osobným autom narazil do stromu.

K nehode došlo v utorok, 31. januára 2023, pred 7. hodinou rannou na štátnej ceste II/499 za obcou Vrbové. "66-ročný vodič mal ísť na aute Dacia Sandero smerom z obce Prašník. Po prejazde mierne pravotočivej zákruty zišiel, z doposiaľ nezistených príčin, vpravo mimo cestu a ľavou prednou časťou auta narazil do stromu," informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

"Vykonaným prieskumom hasičskej jednotky z Piešťan bolo zistené, že vo vozidle sa nachádza zakliesnená osoba v bez známok života," uviedla Lenka Košťálová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave. Staršieho muža museli hasiči vystrihávať pomocou hydraulického zariadenia. Pomôcť mu žiaľ už záchranári nedokázali. Z auta zostala len kopa šrotu. Nešťastím bolo aj to, že najviac zdemolované bolo práve miesto vodiča.

"Presné príčiny a okolnosti nehody, ako aj to, či muž mohol byť pod vplyvom alkoholu, bude predmetom policajného vyšetrovania. Na miesto tragédie bol privolaný aj znalec z odboru cestnej dopravy," uviedla Antalová. Podľa zistení televízie JOJ malo auto obuté staré viac ako desaťročné pneumatiky. V čase nehody mali viacerí vodiči z miesta hlásiť poľadovicu. "Apelujeme na vodičov, aby jazdili opatrne a nepodceňovali ani technický stav svojho vozidla," uzavrela Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy