Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lyžiarske strediská hlásia po dlhom čase konečne štandardnú vianočnú sezónu. K dokonalosti chýbal sneh
Zdielať na

Lyžiarske strediská hlásia po dlhom čase konečne štandardnú vianočnú sezónu. K dokonalosti chýbal sneh

VYSOKÉ TATRY / Zimné prázdniny sa dostali do finále a Vysoké Tatry sa pomaly vyprázdňujú. Školáci začnú už zarezávať v školských laviciach a vracajú sa do nich po 18-tich dňoch voľna. A aj keď to bola konečne normálna sezóna bez obmedzení, chýbala jedna dôležitá vec.

To, čo bolo doposiaľ cez zimné prázdniny samozrejmosťou, sa stalo postrachom takmer celých prázdnin. S ich príchodom sa všetko roztopilo a začal sa obrovský boj s takmer jarnými teplotami. Ale aj napriek trucovitému počasiu si mnohí koncoročný i novoročný oddych užili. "Počuť Maďarov, Slovákov, Čechov, no domáci prevažujú," uviedol turista.

A hoci do vysokých tatier chodia ľudia hlavne kvôli lyžovačke, tento rok pribudlo aj veľa nelyžiarov v teréne. Tí určite vylepšia štatistiky návštevnosti. "Ale stále nám chýba tých 15 percent spred covidového obdobia," uviedol manažér tatranských stredísk, Lukáš Brodanský. Po osemnástich dňoch prázdnin sa deťom do škôl či škôlok vôbec nechce. Hoci budú vysoké tatry od zajtra prázdnejšie, lyžiarske vleky ostávajú otvorené. Bude to síce ťažká zimná misia, ale prevádzkovatelia vlekov si trúfajú. "Budeme sa snažiť dosnežiť to tak, aby to vydržalo až do veľkej noci," dodal Lukáš Brodanský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy