Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Deti z krízových rodín prvýkrát navštívili akvapark
Zdielať na

Deti z krízových rodín prvýkrát navštívili akvapark

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Dostať sa na výlet do akvaparku je pre mnohé deti samozrejmosťou a bežným zážitkom. Lenže deti z krízových rodín z okolia Liptova to tak nemajú. Preto si neplánovaný povianočný zájazd poriadne užili.

Mnohé deti majú ťažký osud a žijú v naozaj komplikovaných podmienkach. Ale keď sa spoja dve organizácie, ktoré chcú pomáhať, výsledkom sú krásne zážitky a obrovská radosť detí. Miško, Sofia či Klaudia i ďalší ich kamaráti nikdy v akvaparku neboli. Tento zážitok tak pre nich bol takým oneskoreným vianočným darčekom. "Je to pre nich podobný pocit, ako keby ste decká vystrelili do vesmíru. Oni to nikdy nezažili, nevideli akvapark ani zvonku, nieto ešte zvnútra," ozrejmila Diana Migaľová z občianskeho združenia Tatry máme radi.

OZ Tatry máme radi to už má ukryté vo svojom názve - pomáhajú deťom, ktoré by sa bez ich pomoci do Tatier či pod tatranské štíty nikdy nedostali. "Pomáhame tým, ktorí z akýchkoľvek dôvodov nemali možnosť tie Tatry vidieť, či už sú to sociálne dôvody alebo z dôvodu nejakého hendikepu," doplnila Migaľová.

Patronát nad týmto zážitkom mali pracovníci organizácie Úsmev ako dar, ktorí už dlhé roky pomáhajú nielen deťom z detských domovov, ale aj deťom z krízových rodín. A práve takéto zážitky im dokážu psychicky veľmi pomôcť. "Robíme všetko preto, aby sa tie problémy zachytili včas a deti nemuseli končiť v detských domovoch," uviedla Monika Miklošková, dobrovoľníčka organizácie Úsmev ako dar. Deťom toto miesto veľmi učarovalo. Miško sa tešil na teplú vodu, v ktorej sa okúpal, Sofia sa nevedela dočkať tobogánov a Klaudia sa učila plávať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy