Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Darované Vianoce TV JOJ: Nemali, čo na stôl. Vďaka darcovi zažili Štedrý večer na neobvyklom mieste
Zdielať na

Darované Vianoce TV JOJ: Nemali, čo na stôl. Vďaka darcovi zažili Štedrý večer na neobvyklom mieste

LIPTOV / Deti niektorých rodičov nemajú od Vianoc žiadne očakávania. Sú pre ne bez radosti zo spoločnej večere alebo vytúžených darčekov. Niektorých totiž chudoba pritlačila tak, že aj keď pracujú, tak si na Vianoce ledva dovolia kúpiť chlieb. Vďaka anonymnému darcovi a srdečným Tatrancom z Bešeňovej sme pre nich pripravili veľké prekvapenie.

"Rád kosím trávu, mám rád lúky, pásiem a kŕmim," uviedol Bača z Liptova Jaroslav Jacko. V dome na zamrznutom Liptove býva rodina pracovitého Jaroslava. Dostali sme viacero žiadostí, aby sme pomohli práve im. Tam totiž ešte Vianoce také, aké majú byť ešte nezažili. Nechýbali im len darčeky, ale aj to základné, čo na štedrovečernom stole malo byť. "Tým že nemáme peniaze, tak sa snažíme brať to ako obyčajný deň. Nemôžeme dať deťom to, čo by sme im dať chceli," povedala rodina Jackovcov.

Jaro je pracovitý Lipták, vstáva o piatej ráno, aby nasadol na bicykel a postaral sa o zvieratá na farme, no peniaze z brigády nevystačia ani na to základné. Zdražovanie potravín sa ich dotklo tak, že nemajú ani čo na stôl. "Toto nie je dobrý život. Ide do roboty a tam plače, lebo radšej je pri ovciach, ako by sa mal na tie deti pozerať," povedala s plačom matka detí.

Keďže Vianoce vnímajú ako smutný deň roka, my sme sa rozhodli ich pohľad na tieto sviatky zmeniť. Vďaka košickému anonymnému darcovi sme do toho zapojili všetky sily. Pridali sa aj srdeční Tatranci a vďaka nim sme rodine dokázali pripraviť prekvapenie. "Ešte sme na výlete neboli," odpovedala dcéra Jackovcov. Pri vstupe do hotela Akvamarín Bešeňová ich privítala samotná riaditeľka, a potom už iba začala zábava. Hotel im pripravil aj štedrú večeru a pod stromčekom si našli darčeky. Neboli tam iba hračky pre deti, ale aj domáce spotrebiče. "To boli prvé Vianoce, kedy deti boli naozaj šťastné," zhodnotila pani Anna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy