Polojasno
18°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Problémy na novej rýchlostnej ceste. Už po pár hodinách museli jeden z nových mostov uzavrieť
Zdielať na

Problémy na novej rýchlostnej ceste. Už po pár hodinách museli jeden z nových mostov uzavrieť

LUČENEC / Iba chvíľu po slávnostnom otvorení nového úseku rýchlostnej cesty v okrese Lučenec, sa začali šíriť informácie vodičov o tom, že jeden z mostov klesol o niekoľko centimetrov. Národná diaľničná spoločnosť upresnila, že most iba preukazoval sadanie. Faktom je, že most je neprejazdný.

Novovybudovaný úsek rýchlostnej cesty otvorili pre motoristov iba v pondelok, 19. decembra, popoludní. Ide o 13,5 kilometrov dlhú trasu. Nie celá je však prístupná pre motoristov. Problémom je tento most pri obci Mýtna.

Vodiči zostali poriadne zaskočení, keď pred mostom narazili na zátarasy a nemohli pokračovať ďalej. Na tomto mieste je potrebné zísť z rýchlostnej cesty. "Ma trošku zarazilo, že vlastne v Mýtnej sa musí schádzať dole na kruhový objazd, nakoľko som sa dozvedel, že ten most má nejaké nedostatky," povedal vodič Juraj. 

Most stojí na veľkopriemerových pilótach, hovorkyňa Národnej dopravnej spoločnosti uviedla, že vyhoveli zaťažovacím skúškam. Pri krajných oporách však zistili, že dochádza sadaniu, ktoré je síce ešte v norme, no približuje sa k hraničným hodnotám v návrhu.

"Pre zabránenie ďalšieho možného sadania krajných opôr sa pristúpilo k vylepšeniu podložia pod pilótami technológiou tlakovej injektáže, ktorá v súčasnej dobe prebieha," povedala hovorkyňa Národnej dopravnej spoločnosti Eva Žgravčáková. Na bezpečný prejazd úsekom R2 no nemá vplyv. Kedy bude most prejazdný, v tejto chvíli uviesť nevedela. Dĺžka sanačných prác závisí od viacerých faktorov.

Súvisiace články