Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Anonym oznámil na tiesňovej linke, že ak v supermarkete uvidí policajta, alebo hasiča, tak všetko vybuchne
Zdielať na

Anonym oznámil na tiesňovej linke, že ak v supermarkete uvidí policajta, alebo hasiča, tak všetko vybuchne

KOMÁRNO / Anonym oznámil na tiesňovej linke 112, že ak v komárňanskom supermarkete uvidí policajta, alebo hasiča, tak všetko vybuchne. Napriek tomu sa tam hasiči aj policajti vybrali. Tí prví zaparkovali opodiaľ, tí druhí prišli v civile.

Parkovisko známeho nákupného centra v pracovný deň vyprázdnil jediný telefonát. Krátko po jedenástej predpoludním hlas v telefóne na linku 112 jednoducho oznámil vyhrážku. "Ak v Komárne uvidím nejakého policajta, alebo hasiča v Kauflande, tak Kaufland vybuchne." 

V predvianočnom čase tak zmaril nielen zásobovanie stoviek zákazníkov, ale pridal prácu policajtom a hasičom. "Mali sme nahlásený nástražný a výbušný systém v nákupnom centre, v súčinnosti s políciou sme vykonali evakuáciu priestorov, aj parkoviska," informuje veliteľ zásahu Erik Kianek. Hasiči následne pomáhali s riadením dopravy, húfne odchádzajúce autá z parkoviska s rozčarovanými zákazníkmi na čas zablokovali dopravu v tejto časti mesta.

Prehliadka priestorov bola vykonaná za pomoci psovodov so služobným psom cvičeným na vyhľadávanie výbušnín. Ten v budove, ani v jej okolí nič podozrivé nenašiel, nákupné centrum tak po takmer štyroch hodinách opäť otvorilo. "Polícia v Komárne vec vyšetruje ako podozrenie z trestného činu šírenia poplašnej správy," povedala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy