Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Tatranskej Lomnici prvýkrát v sezóne otvorili zjazdovky. Lyžovať sa prišli najmä ľudia zo západného Slovenska.
Zdielať na

V Tatranskej Lomnici prvýkrát v sezóne otvorili zjazdovky. Lyžovať sa prišli najmä ľudia zo západného Slovenska.

VYSOKÉ TATRY / Hoci sa ešte koncom novembra šepkalo aj vo Vysokých Tatrách o tom, že začiatok lyžovačky je v nedohľadne , podarilo sa. Trochu pomohlo počasie ale najviac práce urobili snežné delá. Na bielo premenili za posledné dni takmer 10 kilometrov zjazdoviek.

Ďalší lyžiarsky sviatok vo Vysokých Tatrách , konečne sa podarilo zasnežiť aj Tatranskú Lomnicu, a tak milovníkom tohto športu nič nebráni v tom, aby brázdili tatranské lyžiarske svahy. Do Lomnice sa prišiel rozcvičiť a skamarátiť túto sezónu so snehom aj rýchlostný lyžiar, Michal Bekeš, a hoci je zvyknutý pustiť sa dole svahom inou rýchlosťou, toto berie ako dôležitú súčasť svojho tréningu.

"Oboznámenie so snehom na začiatku sezóny je veľmi podstatné, takže tie pocity treba využiť. Keďže tu doma máme stredisko otvorené, preto som aj ja prišiel," povedal Bekeš. Michal si užíva tatranské svahy bežne, dole sa doslova rúti takmer 200 kilometrovou rýchlosťou, ale ako sme sa presvedčili, dokáže aj spomaliť a lyžovať klasicky ako obyčajný lyžiar. 

V Tatranskej Lomnici dnes nič nenasvedčovalo tomu, že sa v uplynulých týždňoch trápili s nie veľmi chladným počasím, zasnežené už majú takmer všetky trate, čerešnička na torte musí počkať. "Lomnické sedlo spustíme hneď, ako prisneží. My tam potrebujeme 1,5 metra prírodného snehu, zatiaľ je tam takých 50 centimetrov," povedal manažér strediska Lukáš Brodanský. 

Ľudia sa po období obmedzení na lyžovačku bez stresov tešia, dnes kraľovali v počte návštevníkov na zjazdovkách západniari. "Máme v robote dovolenku, rozhodli sme sa ju využiť. Som z Trnavy, nie sme lyžiarska oblasť, ale lyžujeme," povedali lyžiari. Domáci, hoci si sneh užívajú určite častejšie, prišli tiež, Mnohí, práve, pretože sú Tatranci si bez dobrej lyžovačky zimu nevedia predstaviť. "Mám 77 rokov a ešte nalyžujem za sezónu 2 000 kilometrov," uzavrel lyžiar z domáceho prostredia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy