Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Tragická dopravná nehoda v okrese Nitra: Vodič vrazil do stromu
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda v okrese Nitra: Vodič vrazil do stromu

KLASOV / Cesta medzi Vrábľami a Veľkým Lapášom sa stala osudnou 38 ročnému vodičovi z Trávnice. S autom vyletel z cesty a vrazil do stromu. Vozidlo zostalo po zrážke tak zdemolované, že vodič nemal žiadnu šancu na prežitie.

38-ročný vodič prechádzal zákrutou a pravdepodobne pritom dostal šmyk. Dostal sa do rovného úseku cesty a už nezvládol riadenie. Vodič s autom prešiel do protismeru, následne vyletel z cesty a vrazil do stromu. "Vodič vozidla Volkswagen z doposiaľ presne nezistených príčin zišiel s autom mimo cestu a narazil do stromu," povedala nitrianska krajská hovorkyňa Viktória Borloková.

Vozidlo po silnom náraze zostalo v strome. Na mieste hneď zastavili viaceré okoloidúce autá a snažili sa pomôcť. V totálne zdemolovanom aute zostal muž zakliesnený. Už zakrátko tam smerovali všetky záchranné zložky. Zo zdemolovaného auta vodiča dostali až hasiči.

Záchranári mu už pomôcť nedokázali. Bol na mieste mŕtvy. "Po príchode na miesto bolo zistené, že vozidlo je obmotané okolo stromu. Museli sme ho dostať na kolesá, aby sa dalo manipulovať s tým zraneným. Dostali sme ho von pomocou hydraulického náradia," uviedol veliteľ zásahu hasičského a záchranného zboru Vráble Martin Kratka. 

K nehode došlo ráno pred pol deviatou. 38 ročný Jozef z Trávnice išiel od Nitry smerom na Vráble. Okolnosti tragédie vyšetrujú dopravní policajti. K nehode pribrali aj znalca z odboru dopravy.  Pri dopravnej nehode utrpel vodič zranenia nezlučiteľné so životom. "To či bol pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky bude známe až po súdno lekárskej pitve," dodala Borloková.  Okolnosti, miera zavinenia a príčina dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania dopravnej polície v Nitre.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy