Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pred hlasovaním o dôvere vlády sedeli parlamente. Žiaci z Kysúc sa po tejto skúsenosti do politiky hrnúť nechcú
Zdielať na

Pred hlasovaním o dôvere vlády sedeli parlamente. Žiaci z Kysúc sa po tejto skúsenosti do politiky hrnúť nechcú

BRATISLAVA / Žiaci základnej školy z dediny Vysoká nad Kysucou majú za sebou jedinečný zážitok, o ktorom v budúcnosti určite budú rozprávať aj svojim vnúčatám. Práve vo štvrtok, 15. decembra, keď poslanci národnej rady rozhodovali o tom, či padne naša vláda, títo školáci absolvovali svoju exkurziu v parlamente. A netaja, že po tejto skúsenosti sa do politiky asi hrnúť nebudú.

Kysuckí školáci a aj ich učitelia sú veľmi pyšní na to, že ich osobne privítal samotný šéf parlamentu Boris Kollár. A uvedomujú si, že sa ocitli v národnej rade v deň, ktorý bol prelomový pre celé Slovensko. "Určite to bola veľká česť, keďže sa to nepodarí veľa ľuďom a ešte v tak dôležitý okamih," informuje žiačka. 

V tomto prípade môžeme hovoriť o veľkej náhode, že ich školský výlet do hlavného mesta vyšiel na významný dátum našich politických dejín. "Nemali sme ani predstavu, že to vyjde na takýto zvláštny historický okamih, lebo sme to mali už dva mesiace pripravené a keďže sa odkladalo toto zasadnutie, tak to vyšlo práve na tento deň," povedala triedna učiteľka Oľga Babuliaková. 

Žiaci sa pri poslancoch národnej rady zdržali dosť dlho. Priame hlasovanie o vyslovení nedôvery vláde nestihli, lebo ich čakal autobus a dlhá cesta domov na Kysuce. "Okamžite po ceste sa pripojili na streamovacie služby a hneď nám hlásili, že došlo k pádu vlády," povedal riaditeľ školy Alojz Žuffa. 

Žiaci kysuckej základnej školy na vlastné oči videli dianie v parlamente a vravia, že ak teraz sedia v školských laviciach, v budúcnosti ich tie parlamentné asi lákať nebudú.

Najčítanejšie správy