Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Darované Vianoce TV JOJ: Kúrili časopismi v nebezpečných kachliach, teraz sa tešia z novej detskej izby
Zdielať na

Darované Vianoce TV JOJ: Kúrili časopismi v nebezpečných kachliach, teraz sa tešia z novej detskej izby

KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE / Už sme vám ukázali príbeh rodiny z Krásnohorského podhradia, kde domácnosti vládne len ženská ruka. Aj keď muž opustil svoje štyri deti a manželku, jeho mama ich prichýlila u seba. Hoci sama má ťažký život a starala sa o ťažko postihnutého syna. Napriek snahe a brigádam, im peniaze nezostávajú ani na základné potraviny, nieto ešte na zariadenie domu. Deťom preto chýbalo to základné - detská izba. Košický anonymný darca sa rozhodol, že im ich detské kráľovstvo daruje. Toto je pokračovanie príbehu.

V rodine so štyrmi deťmi bez peňazí a bez chlapskej ruky sa bieda podpísala aj na izbách - deťom chýbal stolík na učenie ale aj ozajstná detská izba. Zabezpečili sme, aby rodina nemusela kúriť letákmi, no hlavným prekvapením bola tá najväčšia výzva a tak sme si určili plán. Starý nábytok sme vyhodili a vďaka peniazom od košického anonymného darcu sme začali prerábať celé poschodie. "Neviem si predstaviť, že by moje deti takto žili," vyjadril sa dobrovoľník.

Nikto nečakal, že sa nám do cesty postavia také veľké prekážky. "Kachle, v ktorých sa kúrilo boli životu nebezpečné. Mohli sa zadusiť," upozornil dobrovoľník Daniel. Dom sa stal neobývateľným a rodinku sme preto museli vysťahovať na kratšiu dovolenku. "Babka si najviac zalúži," povedali deti. Tá ešte nebola na dovolnke nikdy. Dobrovoľníci pracovali aj vodne v noci, aby deti zažili Vianoce, o akých doposial nesnívali. "Ráno o piatej som prišiel domov," uviedol dobrovoľník.

Po dobre odvedenej práci každoroční dobrovoľníci čakali na to, na čo sa najviac tešili. Deťom zažiarili oči a babka sa od šťastia rozplakala - aj takto môžu vyzerať vysnívané Vianoce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy