Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Darované Vianoce TV JOJ: Stará mama prichýlila vnúčatá, kúriť musia časopismi
Zdielať na

Darované Vianoce TV JOJ: Stará mama prichýlila vnúčatá, kúriť musia časopismi

SLOVENSKO / Aktuálna náročná doba dáva zabrať nielen bežne zarábajúcim Slovákom, ale najmä tým, ktorí už pred ňou žili na pokraji chudoby. A je medzi nimi aj mnoho rodín s deťmi. My vám už 10 rokov v tomto predvianočnom čase prinášame projekt TV JOJ a anonymného darcu z Košíc. Vďaka nemu sme pomohli viac než stovke rodín. K tejto myšlienke sa síce pripájajú ďalší ľudia s dobrým srdcom, no stále je to len kvapka v mori. Na niektoré deti sa vďaka Darovaným Vianociam usmialo šťastie.

"Ja si na seba nič nekúpim, ani boty. Radšej tým deťom dám," priznala stará mama Zdena Kocsisová. "Keď idem do školy, tak sa cítim tak trošku blbo, keď žiaci hovoria, že dostali toto a toto," povedala Kristína Kocsisová. Po prvej prehliadke domu bolo jasné, že to dá zabrať všetkým, ktorí sa na tom budú podieľať. V domácnosti chýbajú nielen peniaze, ale aj chlapská ruka a tak vyzerá aj bývanie štyroch malých detí. "Tak ja by som chcela písací stôl," praje si Karolína Kocsisová. "Nemôžeme si dovoliť absolútne nič," priznala mama Iveta Kocsisová.

Tento príbeh je skoro taký ako v rozprávkach. Na kopci je hrad a pod ním dom, kde by sa bieda dala doslova krájať. Starí rodičia mali plány dokončiť dom aj vo vnútri, no osud to zariadil inak. "Pretože už manžel zomrel a potom už bolo málo financií a už sa to nedalo," konštatovala Zdena Kocsisová. Do toho prišla početná rodina jej syna, ktorý ju napokon opustil za lepším životom. Napriek tomu sa s nimi stará mama podelila o vlastnú strechu nad hlavou. "Sú to malé deti, čo ich mám na ulicu poslať?" pýta sa stará mama. Namiesto dreva si kúria papierom. Netrvalo dlho, kým sa Gemerčania dozvedeli o príbehu darovaných Vianoc a bez váhania priviezli to najpotrebnejšie na zimu. "Tu sú 4 deti, žiadne dieťa by nemalo byť v zime," povedal darca dreva, Andy Lindák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy