Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Počas Vianoc by uvítal navýšenie personálu každý sektor. O ponuky brigád momentálne nie je núdza
Zdielať na

Počas Vianoc by uvítal navýšenie personálu každý sektor. O ponuky brigád momentálne nie je núdza

BRATISLAVA / November a december sú mesiace, keď zažívajú nielen obchodníci nákupne šialenstvo. V čase, keď nikto nič nestíha by navýšenie personálu uvítal asi každý sektor. Aj preto teraz niet núdze o inzeráty hľadajúce výpomoc napríklad na vianočných trhoch.

"Ten dopyt pokračuje aj v novembri, keď sme zaznamenali 2 500 ďalších inzerátov. Môžeme vidieť, že zamestnávatelia hľadajú brigádnickú pomoc aj tento rok," informuje PR manažérka portálu profesia.sk Nikola Richterová. Stále je trendom objednávanie darčekov cez internet. Mnoho ľudí si ale objednávky necháva na poslednú chvíľu a kuriérskym spoločnostiam nezostáva nič iné, len pracovať do neskorých večerných hodín alebo zamestnať pomocníkov.

"Aktuálny počet kuriérov je prispôsobený aktuálnym potrebám, to znamená, že ak sa navyšujú balíkové zásielky, tak aj my posilňujeme stav kuriérov," povedala hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková. Na pracovné pozície na predaj stromčekov, kaprov alebo na prácu na vianočných trhoch si museli uchádzači jednoducho počkať.

Brigádnikov na vianočných trhoch neodradila ani zima či nepriaznivé počasie. Najviac pracovných príležitostí ponúkal bratislavský kraj. "Zaujímavá informácia sú ponúkané platy. v Bratislave na vianočných trhoch to bolo v prieme 6 eur na hodinu a v iných mestách sa to už líšilo," dodáva Nikola Richterová. Nových zamestnancov najmä na výpomoc hľadajú v týchto dňoch firmy do zimných rezortov a lyžiarskych stredísk.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy