Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Hoax z reportáže TV JOJ: Pribúdajúce infarkty ľudia spájajú s "genocídou, ktorá postihne očkovaných"
Zdielať na

Hoax z reportáže TV JOJ: Pribúdajúce infarkty ľudia spájajú s "genocídou, ktorá postihne očkovaných"

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Reportáž TV JOJ o pribúdajúcich prípadoch infarktov, najmä u mladých ľudí, spôsobila na internete rôzne reakcie. Našli sa ale aj takí, ktorí ju využili na šírenie nepravdivých a skreslených informácií. O prípade informovala polícia SR na svojom facebookovom profile, na ktorom vyvracia hoaxy a podvody.

Komentujúci na sociálnej sieti prirovnali reportáž TV JOJ k "príprave na vlnu úmrtí a genocídy, ktorá postihne najmä zaočkovaných ľudí na covid-19." "Áno, počet infarktov u mladších pribúda. Hovoria to lekári, hovoria to štúdie. To je fakt. Je to z dôvodu očkovania? Nie. Nehovoria to ani lekári, ani štúdie. To nie je fakt. To je jednoducho výmysel," uviedla polícia.

Článok, ktorý odkazuje na spomínanú reportáž, popisuje najčastejšie príčiny infarktov u mladších :

  • spôsob života
  • hektická doba
  • stres
  • užívanie antikoncepcie
  • klimaktérium

"Vidíte tam očkovanie? Ani my nie," uviedla polícia. "Časť pacientov si s klasickými príznakmi infarktu myokardu nevolala záchranku, pretože mali COVID-19, ďalšia časť nešla k lekárovi, pretože mal COVID-19 a veľká časť pacientov mala strach z pandémie. Mnoho pacientov tak "prechodilo" infarkt, čo poškodilo ich srdce a môže sa neskôr vypomstiť," upozornil Michal Hulman, prednosta Kardiochirurgickej kliniky Lekárskej fakulty UK a NÚSCH.

Na šírenie hoaxu upozornila polícia SR :

Súvisiace články

Najčítanejšie správy