Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Právoplatne odsúdený Ladislav Badó v snahe o obnovu konania neuspel
Zdielať na

Právoplatne odsúdený Ladislav Badó v snahe o obnovu konania neuspel

PREŠOV / Ladislav Badó, ktorý bol súčasťou podsvetia v 90-tych rokoch, neuspel so žiadosťou o obnovu konania. Žiadal ju po tom, ako v iných prípadoch začal odkrývať fungovanie mafiánskych skupín niekdajší boss Mikuláš Černák. Nepriamo tak mal Badóovi poskytnúť alibi v prípade dvadsaťpäť rokov starej vraždy. No ani to mu nepomohlo.

​"Podľa paragrafu 399 odsek 2 Trestného poriadku súd zamieta návrh odsúdeného Ladislava Badóa," uviedol predseda senátu OS Prešov. "Nechcú poznať pravdu. Pravdu, že som tam nebol a že s tým nemám nič spoločné," povedal právoplatne odsúdený Ladislav Badó. Ten sa mal podľa rozsudku v 90-tych rokoch podieľať na vojne v košickom podsvetí. Za dve vraždy a pokus o vraždu ho odsúdili na dvadsaťtri rokov väzenia. Aj pri žiadosti o obnovu konania tvrdil, že s vraždou podnikateľa Petra Klešča nemá nič spoločné. V procese obnovy konania vypovedal ako svedok aj na doživotie odsúdený mafiánsky boss Mikuláš Černák.

"Vraždu mali vykonať Karol Szatmáry, Alojz Kromka a Sisák z Kráľovského Chlmca ," povedal právoplatne odsúdený na doživotie Mikuláš Černák. Badó stále tvrdí, že ho usvedčuje jeden jediný človek, a to Alexander Horváth. Švagor nebohého mafiána Róberta Holuba, prezývaný Šani, je na invalidnom vozíku odkedy pri pokuse o zastrelenie ho guľka zasiahla do chrbta. I keď teraz využil svoje právo nevypovedať, v pôvodnom procese Badóa usvedčoval. "Práve tá výpoveď spoluobžalovaného Alexandra Horvátha je dôveryhodná, v súlade s ďalšími vykonanými dôkazmi," informoval predseda senátu OS Prešov.

"Jeden svedok má usvedčuje a siedmi povedali, že som tam nebol. Černák už nie je dobrý teraz. Černák už nie," vyjadrila sa Badó. "Súd na základe vykonaného dokazovania nezistil podmienky na povolenie obnovy konania," oznámil predseda senátu. Svedecké výpovede, ktoré v procese obnovy konania odzneli v prospech odsúdeného Badóa, súd označil za svedectvá z druhej ruky. Verdikt Okresného súdu nateraz nie je právoplatný. Ladislav Badó už po rozhodnutí súdu avizoval, že o tom ešte rozhodne krajský súd. "Čo sa týka opravného prostriedku, podávate sťažnosť?" spýtal sa predseda senátu."Áno, áno," povedal Badó.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy