Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na políciu volajú vystrašené obete. Opäť úradujú falošní policajti a advokáti
Zdielať na

Na políciu volajú vystrašené obete. Opäť úradujú falošní policajti a advokáti

Zdroj: FB Polícia SR - Trnavský kraj

SENICA/DUNAJSKÁ STREDA / Polícia v Trnavskom kraji informovala o prítomnosti falošných policajtov v okresoch Senica a Dunajská Streda, ktorí sa od starších ľudí snažia vylákať nemalé peniaze.

Operačné stredisko prijalo dnes (15. novembra) hovory od starších ľudí, ktorí im uviedli, že im volala polícia, ktorá sa k nim chystá na raziu a nech si spočítajú všetky peniaze. "Ďalší hovor prišiel krátko pred 11.00 h. Telefonovala žena, ktorej volala jej 81-ročná mama. Aj tá dostala od podvodníkov informácie, že jej volá polícia, má si spočítať peniaze, lebo o chvíľu u nej vyvalia dvere a všetko jej zoberú," uviedla polícia na sociálnej sieti. 

Volal aj "advokát", chcel peniaze na kauciu

V okrese Dunajská Streda došlo zas k mierne odlišnému prípadu, keď 82-ročná žena dostala telefonát od falošného advokáta. Ten žiadal od staršej ženy 25 000 eur, ktoré by použil na kauciu pre jej zatknutú dcéru. "Staršia pani mu povedala, že peniaze nemá a hovor ukončila," dodala polícia. Polícia sa nahlásenými prípadmi zaoberá a na miesto vyslali policajný výjazd.

Polícia v závere upozorňuje, že ak vám volá neznáme číslo, takýmto osobám neverte a hovor čo najskôr ukončite. Polícia nikdy nevolá a svoj zásah vopred neoznamuje. "Ak osobu zadržíme, osoba je prepustená iba ak je to zo zákona možné, a nie na základe kaucie. V prípade potreby neváhajte kontaktovať bezplatné policajné číslo 158," uzavrela polícia. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy