Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
F1 dorazí na Slovensko. Monopost Alfa Romeo F1 Team ORLEN bude možné vidieť na čerpacích staniciach v Bratislave, Šamoríne a v Prešove
Zdielať na

F1 dorazí na Slovensko. Monopost Alfa Romeo F1 Team ORLEN bude možné vidieť na čerpacích staniciach v Bratislave, Šamoríne a v Prešove

Zdroj: SITA

INZERCIA / Nielen fanúšikovia Formule 1 sa dočkajú ďalšieho skvostu, ktorý zavíta na Slovensko. Monopost tímu Alfa Romeo F1 Team ORLEN dorazí do trojice slovenských miest v rámci svojho turné. Ako prví ho budú môcť vidieť Bratislavčania (15 - 21. novembra), neskôr sa legendárne pretekárske vozidlo objaví v Šamoríne (22. – 28. novembra). Svoju púť napokon monopost ukončí v Prešove (30. novembra – 7. decembra). Súčasťou výstavy na vybraných čerpacích staniciach, bude aj súťaž o hodnotné ceny pre širokú verejnosť.

"Čerpacie stanice ORLEN Benzina sú súčasťou veľkej a stabilnej medzinárodnej siete, do ktorej spadajú viac než tri tisícky staníc v Poľsku, Nemecku, Litve, Česku, Slovensku a čoskoro tiež aj v Maďarsku. Tento medzinárodný záber je zdôraznený úspešným pôsobením skupiny ORLEN v seriáli Formule 1. Na Slovensku je tento motoršport mimoriadne populárny a preto sme radi, že môžeme fanúšikom aj širokej verejnosti pripraviť takýto skvelý zážitok v podobe skutočného formulového monopostu,“ vysvetlil Tomasz Wiatrak, predseda predstavenstva skupiny ORLEN Unipetrol, do ktorej patrí aj sieť čerpacích staníc ORLEN Benzina.

SITA

​Návštevníci čerpacích staníc si môžu na vlastné oči prehliadnuť aktuálny monopost Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42. Turné je unikátne nielen svojím obsahom, ale tiež samotným transportom – Alfa Romeo F1 Teamu ORLEN C42 bude totiž vystavená na čerpacích staniciach v transparentnom sklenenom boxe v režime 24/7. V rámci roadshow sa môže verejnosť zapojiť aj do dvoch súťaží o zaujímavé ceny – reklamné predmety tímu Alfa Romeo F1 Team ORLEN alebo setkání s Valtterim Bottasem.

Turné monopostu F1, v ktorom tento rok pretekal Valtteri Bottas, Zhou Guanyu a ako rezerva tiež Robert Kubica, sa na Slovensku uskutoční vôbec po prvý raz, po tom, čo minulý rok v Čechách zaznamenalo mimoriadny úspech a návštevnosť cez 20 tisíc záujemcov. Štart prebehne na čerpacej stanici ORLEN Benzina v Bratislave (ORLEN Benzina Express, Danubia OC, Petržalka) už 15. novembra. Potom bude monopost pokračovať do Šamorína (ORLEN Benzina Šamorín - od 22. novembra) a do Prešova (ORLEN Benzina, Prešovská 2949/14, Ľubotice – od 30. novembra), kde ho bude možné vidieť až do 7. decembra 2022.

Prítomnosť monopostu F1 na čerpacích staniciach ORLEN Benzina na Slovensku pripomína zákazníkom spojenie síl siete čerpacích staníc ORLEN Benzina s ich materskou skupinou ORLEN, vďaka ktorej sa značka neustále zdokonaľuje, prináša inovácie, zvyšuje kvalitu svojich služieb a ponúka širokú škálu palivových a nepalivových produktov. Sieť čerpacích staníc ORLEN Benzina vstúpila na Slovensko v roku 2019, keď otvorila prvú stanicu v Malackách. Slovenská sieť ORLEN Benzina má v súčasnosti 24 čerpacích staníc a je jedným z najrýchlejšie rastúcich reťazcov na tamojšom trhu. Sieť patrí do českej skupiny ORLEN Unipetrol, ktorá je od roku 2005 súčasťou nadnárodnej skupiny ORLEN. Tá je prítomná vo viac ako 110 krajinách po celom svete a viac ako 50 % jej príjmov pochádza zo zahraničných trhov. Prevádzkuje takmer tritisíc čerpacích staníc v Poľsku, Nemecku, Česku, Litve a na Slovensku.

Technické informácie a zaujímavosti o monoposte Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42:

Šasi: monokok z uhlíkových vláken
Motor: Ferrari Tipo 065/6 EVO V6 s objemom 1 600 cm3 uložený uprostred pozdĺžne, hmotnosť 145 kg, hliníkový blok a hlava, vŕtanie x zdvih 80 x 53 mm, rozvod DOHC, priame vstrekovanie paliva, mazanie so suchou skriňou, preplňovanie turbodúchadlom, systémový výkon cez 900 koní, limit 15 000 min-1
Prevodovka: 8-stupňová automatizovaná sekvenčná s riadením pádlami na volante, pohon zadných kolies
Pneumatiky: Pirelli P-Zero 305/670 R13 – 405/670 R13
Podvozok: dvojité priečne ramená vpredu a vzadu, stabilizátory, karbón-keramické brzdy
Dĺžka: 5500 mm
Šírka: 2000 mm
Hmotnosť: 795 kg
Maximálna rýchlosť počas pretekov: 370 km/h
Zrýchlenie z 0 na 100: 2,6 s
Zrýchlenie z 0 na 200: 4,8 s

Viac na:

https://www.benzinaorlen.cz/sk-sk
https://www.facebook.com/benzina.slovakia
https://www.instagram.com/benzinaorlen_sk/

Najčítanejšie správy