Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dávida B. obvineného z vraždy mladej Anikó súdia aj za inú trestnú činnosť
Zdielať na

Dávida B. obvineného z vraždy mladej Anikó súdia aj za inú trestnú činnosť

Zdroj: steakpinball/ilustračné

Znásilnenia, ublíženie na zdraví a úverový podvod...

S Dávidom B. prebieha na Okresnom súde Bratislava V pojednávanie za viacero trestných činností - kde je stíhaný za trestné činy znásilnenia, ublíženia na zdraví a úverového podvodu.

Na strane druhej na rovnakom súde figuroval Dávid B. ako údajne poškodený v kauze Dávida V., ktorý bol zase v minulosti obžalovaný a zbavený viny z útoku na študenta Daniela Tupého. Dávid V. bol obvinený v tomto prípade z údajného prečinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania, ktorého sa mal údajne dopustiť práve na vtedy 22-ročnom menovcovi Dávidovi B. K činu malo dôjsť približne pred troma rokmi.

Údajného vraha Anikó Dávida B. zobral v nedeľu 10. januára sudca Okresného súdu Bratislava I do väzby v súvislosti s touto vraždou. "Dôvodom väzby je úteková a preventívna väzba, to je dôvodná obava, že by sa mohol vyhýbať trestnému stíhaniu alebo pokračovať v trestnej činnosti. Proti rozhodnutiu o vzatí do väzby podal obvinený sťažnosť, o ktorej po doručení bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave," povedal dnes hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

Polícia objasnila vraždu 20-ročnej ženy Anikó z okresu Dunajská Streda, ktorá sa stala v stredu 6. januára na Sibírskej ulici v Bratislave. Z obzvlášť závažného zločinu vraždy obvinila spomínaného 23-ročného Dávida B. z Bratislavy. Hrozí mu väzenie na 15 až 20 rokov. Informoval o tom v piatok 8. januára riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Pavel Brath.

Mladá žena prišla o život obzvlášť závažným konaním páchateľa. "Na podklade doteraz zistených skutočností ju obvinený usmrtil opakovanými bodno-reznými ranami v oblasti chrbta a krku doposiaľ nezisteným ostrým predmetom," uviedol Brath. Dodal, že Dávid B. bol umiestnený v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ už spracoval návrh na jeho vzatie do väzby, o ktorej práve dnes rozhodoval službukonajúci sudca. Dávid B. vypovedať odmietol.

Páchateľ nie je podľa riaditeľa pre políciu neznámou osobou. "Už viackrát ho vyšetrovali, avšak všetky tieto prípady sú v súčasnosti na súde, čiže doposiaľ trestaný nebol," uviedol v piatok Brath. O prípadnom motíve brutálneho činu Brath špekulovať odmietol. "Zatiaľ máme informácie, že mohlo ísť o priateľov," uviedol ku vzťahu zavraždenej ženy a obvineného muža.

Muža polícia zadržala necelých šesť hodín po oznámení skutku vo Štvrtku na Ostrove, kde pracoval a v súčasnosti aj býval. Zaistila tam niektoré materiály. Zatiaľ sa však nevie, či medzi nimi bola i vražedná zbraň. Obvinenie polícia vzniesla v piatok.

Mladú ženu našli zavraždenú v stredu (6.1.) vo večerných hodinách jej rodičia v byte, kde bývala v podnájme. Celú vec okamžite prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave a začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Zdielať na

Najčítanejšie správy