Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vodohospodári vyzývali, aby majitelia odstránili nelegálne objekty. Po ignorovaní začali s likvidáciou sami
Zdielať na

Vodohospodári vyzývali, aby majitelia odstránili nelegálne objekty. Po ignorovaní začali s likvidáciou sami

LIPTOVSKÁ MARA / Po Domaši a Oravskej priehrade, kde sú už odstránené nelegálne objekty na území vodohospodárov, prichádza na rad Liptovská Mara. Vodohospodári vyzývali majiteľov od roku 2019, lenže mnohí to odignorovali, a tak prišli so strojmi a začali s likvidáciou čiernych stavieb. Niektorí rybári to uvítali.

"Celý rybársky zväz to vníma pozitívne, konečne tie brehy vyčistíme od takýchto objektov. Pobrežie špatili," povedal rybársky hospodár Tibor Iľavský. Najprv si prístrešky uviazali, ťahali a potom rozoberali. Všetko robia na vlastné náklady.

Staré obytné auto vodohospodárom dalo zabrať, kým ho dali na odstavnú plochu. "Museli sme nafúkať kolesa, aby sme ten objekt dali z lesa preč," informuje vedúci diela Liptovská Mara František Németh. Nelegálne objekty nebudú hneď demontovať, ale dajú ich pod hrádzu Liptovskej Mary.

"Tam máme vytipovanú parcelu, kde ich do jedného roka budeme udržiavať v takom stave, ak sa do roka nik neprihlási, tak sa budú rozoberať. Avšak predpokladáme, že sa neprihlásia, nakoľko by sme im vyčíslili náklady na odstránenie," povedal Štefan Repa, riaditeľ OZ Horný Váh. Brehy Liptovskej Mary ostanú čisté bez čiernych objektov aspoň na území vodohospodárov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy