Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ďalšie rokovanie rezortu zdravotníctva s odborármi bez úspechu. Lekári chcú diskusiu s premiérom
Zdielať na

Ďalšie rokovanie rezortu zdravotníctva s odborármi bez úspechu. Lekári chcú diskusiu s premiérom

BRATISLAVA / Zostáva mesiac. Výpovedné lehoty vyše dvoch tisícok lekárov uplynú koncom novembra. Minister zdravotníctva sa opakovane pokúša nájsť dohodu s odborármi - v piatok, 28. októbra, to bolo na pôde parlamentného výboru a opäť bez úspechu. Horúco bolo najmä keď prišla reč na platy.

"Boli navýšené platy sestrám a ďalším zdravotným pracovníkom. Som veľmi rád, že sa to podarilo. Ostatné veci sú v riešení," uviedol predseda lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský. Konštatuje, že z ôsmich požiadaviek lekárov bola splnená len jediná.

Štát nestihne splniť všetky do dátumu ultimáta, odborári tak majú memorandum ako záruku. "Sú to jasné záväzky s jasnými termínmi," povedala Jana Bittó Cigániková, okrem iného aj predsedníčka parlamentného výboru pre zdravotníctvo. 232 miliónov eur, ktoré kompetentní uvoľnili na platy lekárov, odborom nestačia. Žiadajú dvakrát toľko.

Strhla sa pomerne vyhrotená debata v podaní Cigániková - Visolajský. Odborári však chcú rokovať priamo s premiérom. "Bude to najneskôr do týždňa," uzavrel minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy