Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Rozlúčka s ďalšími obeťami tragickej nehody: Posledné zbohom im dali rodiny, kamaráti i učitelia
Zdielať na

Rozlúčka s ďalšími obeťami tragickej nehody: Posledné zbohom im dali rodiny, kamaráti i učitelia

BALOG HNAD IPĽOU/TATRY / Sobota, 8. októbra, bola v Balogu nad Ipľom a pod Tatrami veľmi smutná. Tri rodiny, ktoré prišli o svoje milované deti pri nehode na Zochovej ulici v Bratislave, im dali posledné zbohom. Všetky smútočné obrady sa začali o jednej hodine popoludní. So zosnulými vysokoškolákmi sa prišli rozlúčiť stovky ľudí, ich kamaráti, spolužiaci, učitelia, ale aj náhodní okoloidúci.

Spolu boli, spolu tam stáli, spolu tam aj zomreli a spolu navždy budú. Rovnaké smútočné oznámenia i rovnaký čas pohrebu. Broňa a Marek boli 8. októbra naposledy tu na zemi medzi svojimi blízkymi. "Prišla si na svet ako hviezda a teraz odchádzaš ako hviezda. Rozplakala si nielen svojich príbuzných, ale aj celé Slovensko," vyjadrila sa na pohrebe smútiaca. "Cíti človek s tou matkou a s celou rodinou," uviedol smútiaci. "Nikto by nechcel stáť namiesto mňa, na tomto mieste," vyjadril sa riaditeľ SOŠ pedagogickej v Levoči, Miroslav Repaský.

Nádherný podtatranský mladý pár odprevadili rodiny na poslednej ceste, síce každého na inom mieste, no často sa v smútočnej reči opakovala rovnaká veta : "Plánovali byť spolu a teraz sa im to už naveky splnilo."


Smútočná rozlúčka s Richardom začala v kostole pohrebným obradom, potom sa smútočné zhromaždenie presunulo na cintorín. Každý bol v myšlienkach s mladíkom, ktorý mal celý život pred sebou. Nechýbali jeho spolužiaci zo strednej, či základnej školy. "Ja som Richarda poznal od narodenia, sme susedia, takže som ho videl vyrastať. On nikdy nestál v centre pozornosti, bol stále stranou. Veľmi bol nápomocný, tiež dobrý matematik a informatik, ako jeho otec " opísal Richardov triedny učiteľ, Tomáš Molnár.

Cesta na vysokoškolský internát sa mu ale stala osudnou. Pri bielej rakve sedeli užialení rodičia a sestra. Plačom sa celý čas zadúšala aj jeho priateľka, pri spomienkovej reči jeho spolužiačky. No nad otvoreným hrobom už plakal každý.


Na mieste nehody v Bratislave stále horia sviečky

Ľudia neustále prichádzajú uctiť si pamiatku študentov, ktorí prišli o život. Úctu obetiam vzdávajú aj v iných mestách Slovenska. K pietnej spomienke sa pridali aj na Prešovskej univerzite. Študenti fakulty športu zriadili pred hlavnou budovou pietne miesto. Je to spomienka na ich kamaráta a niekdajšieho futbalového spoluhráča Mareka. "Hrávali sme spolu futbal, ešte za Vysoké Tatry," uviedol Marekov spoluhráč, Enrico Sloboda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy