Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Gašpar po výsluchu na NAKA: Dôkazy sú zmanipulované alebo selektívne vybraté
Zdielať na

Gašpar po výsluchu na NAKA: Dôkazy sú zmanipulované alebo selektívne vybraté

TRNAVA / Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar sa v piatok, 16. septembra, posadil pred vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry. Spoločne s Robertom Ficom a Robertom Kaliňákom je obvinený v kauze známej ako Súmrak. Vinia ho z toho, že prezradil daňové tajomstvo, ktoré sa týkalo Andreja Kisku či Igora Matoviča.

Na pobočku NAKA v Trnave prišiel o deviatej ráno. Vyšetrovateľ si ho predvolal na výsluch. "Ak niekto použije pojem, že som mal na stole nejaké podklady, tak samozrejme otázka od obvineného musí smerovať k tomu, aby mi povedali, čo sú to nejaké podklady a čo obsahujú nejaké podklady," povedal. Okrem Gašpara sú v kauze obvinení aj Fico, Kaliňák či Norbert Bödör. Podľa vyšetrovateľov na úrade vlády hľadali nelegálnym spôsobom špinu na politických oponentov za pomoci kajúcnika Ľudovíta Makóa a Františka Imreczeho. Bývalý šéf polície tvrdí, rovnako ako predseda vlády, za ktorého sedel v úrade, že dôkazy sú zmanipulované alebo selektívne vybraté.

Pred viac ako týždňom v tejto kauze na NAKA v Trnave vypovedal aj Fico. Ten svojmu obvineniu nerozumel. "Ja som pripravený vypovedať, ale najskôr mi musí niekto povedať z čoho som obvinený," uviedol po výsluchu. Minister vnútra Roman Mikulec (ktorého sa Fico niekoľkokrát pokúsil odvolať) ho odkázal na samotné uznesenie.

Tibor Gašpar avizoval, že to nebola jeho posledná návšteva. V kauze Súmrak má totižto na vyšetrovateľa ešte množstvo otázok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy