Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Predseda Smeru Robert Fico vypovedal v kauze Súmrak: nerozumie, z čoho ho obviňujú
Zdielať na

Predseda Smeru Robert Fico vypovedal v kauze Súmrak: nerozumie, z čoho ho obviňujú

TRNAVA / Robert Fico bol opäť na výsluchu. Vypovedal na NAKA v Trnave v kauze Súmrak. Predseda opozičnej strany Smer-SD tvrdí, že stále nerozumie, z čoho je vlastne obvinený - vyhlasuje, že za dve tlačovky mu hrozí 7 až 12 rokov väzenia.

Robert Fico prišiel na trnavskú pobočku NAKA okolo 9tej hodiny. Do budovy NAKA vošiel aj so svojimi právnymi zástupcami. V Národnej kriminálnej agentúre sa zdržal dve hodiny. Dôvodom jeho návštevy bolo vypovedanie v kauze Súmrak, v ktorej je obvinený, že mal založiť zločineckú skupinu, kde pomocou policajných špičiek, či šéfov finančnej správy mal hľadať špinu na svojich politických oponentov Andreja Kiska a Igora Matoviča. 

Hrozí mu 7 až 12 rokov. Fico po príchode pred médiá povedal, že vyšetrovateľ sa de facto nedostal k otázkam, pretože v úlohe vyšetrovateľa bol on sám. Zopakoval, že sa udialo to, čo po prvom výsluchu na Policajnom prezídiu v Bratislave. Vyšetrovateľ mu nevedel vysvetliť z čoho je obvinený a ako mal z titulu svojej pozície ako vtedajšieho predsedu vlády vlastne založiť spomínanú zločineckú skupinu. Celý výsluch mal byť o tom, že sa pýtal vyšetrovateľa práve na tieto otázky, že ako, akým spôsobom. Podľa Fica stále na tieto otázky nedostal odpovede, výsluch bol prerušený. "Je evidentné, že sú v krátkych. Jednoducho niekto spísal látaninu, pár slušných ľudí to musí obhajovať. Je to smutné, naozaj smutné, ale opäť dnešný výsluch potvrdzuje, že to je jeden monštruózny proces," vyjadril sa Robert Fico. 

Roman Mikulec o kauze Súmrak: Odmietam akékoľvek politické úkony

Súvisiace články

Najčítanejšie správy