Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Politici si v národnej rade vypočuli aj hlas ľudu. Nie vždy to boli slová, ktoré chceli počuť
Zdielať na

Politici si v národnej rade vypočuli aj hlas ľudu. Nie vždy to boli slová, ktoré chceli počuť

BRATISLAVA / Niektorí sa prišli len pozrieť, iní sa prišli politikov pýtať a poniektorí si prišli aj zanadávať. Deň otvorených dverí v Národnej rade Slovenskej republiky odrážal verne aktuálne nálady bežných ľudí.

Otázkam návštevníkov neušiel ani predseda parlamentu, čo vedel už vo chvíli, keď po národnej rade sprevádzal prvých ľudí. A zatiaľ na námestí Bratislavského hradu čakali zástupcovia jednotlivých politických strán na prvé otázky. "Ak by nám vynadali, tak by nám vynadali. Ja som tu od toho, aby som im tie veci vysvetľoval," informuje poslanec Peter Pollák.

Dôvodov, prečo by mali byť nazlostení je veľa a nie sú žiadnym tajomstvom. V jednom prípade to aj poriadnym nadávaním skončilo, a to pre vlajku vyvesenú v okne poslancov na podporu LGBTI ľudí. Niekoľko pochvál, nie práve na adresu lídra OĽaNO, si štáb TV JOJ vypočul. No oveľa častejšie to boli otázky o tom, ako prežiť v časoch, kedy sa všetko zdražuje, či kritika na to, ako to v parlamente alebo vo vláde funguje. "Volím poslanca na štyri roky a on si zmyslí, že nebude zastupovať, lebo sa mu niečo nepáči a on jednoducho odstúpi. To sa mi nepáči," vyjadrila sa pani v ankete. Väčšina otázok ale aj tak smerovala k tomu, ako dopadne aktuálna situácia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy