Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vodič, ktorý s dodávkou plnou migrantov odmietol zastaviť polícii, je vo väzbe. Pri naháňačke sa strieľalo
Zdielať na

Vodič, ktorý s dodávkou plnou migrantov odmietol zastaviť polícii, je vo väzbe. Pri naháňačke sa strieľalo

ZVOLEN / 34-ročný vodič dodávky, ktorého ešte vo štvrtok 18. augusta večer naháňali policajti, je vo väzbe. Rozhodol o tom Okresný súd vo Zvolene. Muž nezastavil ani po tom, čo padli varovné výstrely. Jazdu ukončila až zrážka s policajnými autami pri Zvolene.

Muž, ktorý sa v dodávke pokúšal previezť cudzincov a unikal pred policajnou hliadkou skončil vo väzbe. V nedeľu 21. augusta predpoludním ho eskortovali pred sudcu do Zvolena. Rozhodovanie trvalo zhruba hodinu, obvinený obhajcu nemal, prekladala mu tlmočníčka. "Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil 34-ročného vodiča z trestnéhočinu prevádzačstva a navrhol jeho väzobné stíhanie. Po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov," informuje policajná hovorkyňa Andrea Bárdyová.

V aute viezol mladých ľudí zo Sýrie a Tunisu, ktorí sa chceli dostať do Nemecka. Ich jazda sa na strednom Slovensku zmenila na naháňačku a skončila pri Zvolene zrážkou s policajnými autami. Muža obvineného z prevádzačstva, ktorý sa snažil policajtom uniknúť, vyšetrujú aj v súvislosti s touto nehodou. Preverovať však budú aj samotných policajtov, ktorí dodávku prenasledovali. Tí totiž po aute strieľali. 

Výstrely zasiahli zadnú pneumatiku, ale aj prevážaných ľudí v dodávke, jedného z nich dokonca do brucha. V umelom spánku ho previezli do nemocnice, po operácii je podľa zdravotníkov mimo ohrozenia života. Policajti rozhodli o použití služobnej zbrane potom, čo dodávka unikala desiatky kilometrov a vodič odmietal zastaviť. Správnosť ich postupu či prípadné pochybenia bude preverovať policajná inšpekcia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy