Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladík prepadol na ulici staršiu ženu. Keď mu odmietla dať peniaze, udrel ju palicou
Zdielať na

Mladík prepadol na ulici staršiu ženu. Keď mu odmietla dať peniaze, udrel ju palicou

PREŠOV / Mladík prepadol v čase obeda na ulici v Prešove staršiu ženu. Chcel od nej peniaze, no keď mu ich odmietla dať, udrel ju palicou a okradol.

Mladého muža zadržali policajti. Je podozrivý z lúpeže a palicou mal napadnúť staršiu ženu, ktorú po útoku navyše aj okradol. "Muž palicou udrel ženu po ruke, vytočil jej ruku za chrbát a z vrecka jej vzal 200 eur," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Prešove, Jana Ligdayová. Mladého muža podozrivého z lúpeže vypátrali policajti. Skončil na policajnom oddelení. "Okresný vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby," dodala Ligdayová.

Zadržaný mladík má 24 rokov. Ku skutku, z ktorého je obvinený, sa vyjadrovať nechcel. Nie je to tak dávno, čo ho naposledy prepustili z väzenia. No opäť skončil za mrežami. "Rozhodol som tak, že som akceptoval návrh prokurátorky OP Prešov, vzal som obvineného do väzby. Z dôvodu obavy, že by mohol ujsť, keďže nemá stále bydlisko, tiež v minulosti bol viackrát súdne trestaný, čiže aj obava, že môže pokračovať v páchaní trestnej činnosti," vyjadril sa sudca OS v Prešove, Marek Čech. "Ak sa obvinenému vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," vysvetlila Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy