Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Vlámal sa do domu, v ktorom bolo 18-ročné dievča. Peniaze mu nestačili, dievča brutálne znásilnil
Zdielať na

Vlámal sa do domu, v ktorom bolo 18-ročné dievča. Peniaze mu nestačili, dievča brutálne znásilnil

NITRA / Hrôzostrašný prepad sa stal v okrese Nitra. Lupič sa vlámal do rodinného domu, v ktorom práve spalo 18-ročné dievča. Muž prišiel do izby dievčaťa s nožom v ruke.

K prepadu došlo ráno po ôsmej hodine v stredu 17. augusta. Do rodinného domu sa vlámal lupič. V tom čase na poschodí spalo 18-ročné dievča. To zrejme páchateľ netušil, podľa informácii televízie JOJ išiel do domu kradnúť. Už zakrátko mal zistiť, že tam nie je sám. Vybral sa preto na poschodie, mladej žene dal pod krk nôž. Pýtal peniaze, mobilný telefón a šperky. Dievča dalo lupičovi údajne retiazku aj telefón, podľa informácií TV JOJ povedalo, nech si zoberie všetko. 

Lupičovi ani toto nestačilo. Do izby k vystrašenej žene sa ešte s nožom vrátil. Napokon ju aj brutálne znásilnil. Informácie TV JOJ hovoria o tom, že pred domom majú kamery a práve tie lupiča zachytili. Policajti po ňom okamžite rozbehli pátranie. Už zakrátko boli páchateľovi nechutného činu na stope. V putách skončil 29-ročný muž. "Prokuratúre doposiaľ nebolo doručené uznesenie o vznesení obvinenia. Vo veci je začaté trestné stíhanie pre zločin znásilnenia v súbehu so zločinom lúpeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody," informuje hovorca krajskej prokuratúry Jaroslav Maček.

Podľa psychológov dievčaťu muž spôsobil doživotnú traumu. "Hlavne, čo potrebuje v takýchto chvíľach ona, je pokoj, bezpečie, podporu a blízkosť ľudí, ktorým dôveruje a hlavne prácu s odborníkmi," povedala psychologička Martina Bočkayová. Informácie TV JOJ hovoria o tom, že zadržaný páchateľ má trvalý pobyt vo Fiľakove. "Na margo páchateľa sa môžem vyjadriť len z informácií, ktoré mám, že konal pudovo, čo je ukazovateľom úrovne jeho morálneho vývinu," dodáva Martina Bočkayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy