Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Komárňanský most má svoje nechcené benefity. Cez chodník vidno hladinu rieky, peniaze na opravu nie sú
Zdielať na

Komárňanský most má svoje nechcené benefity. Cez chodník vidno hladinu rieky, peniaze na opravu nie sú

KOMÁRNO / Sklápací most, ktorý vedie k hraničnému priechodu v Komárne, je vstupnou bránou na Slovensko. Spravuje ho Slovenská správa ciest. V priľahlom chodníku sú diery, cez ktoré sa pozeráte na hladinu Dunaja. Ani hrozba úrazu doposiaľ správcu neprimäla k jeho oprave. Hovoria, že nie je dosť peňazí. A tie čo majú, potrebujú na cesty v kritickejšom stave.

Približne 100 metrový úsek chodníka na výnimočnom sklápacom moste v Komárne vyzerá pomaly ako ementál. Sklopný most v Komárne, prvý svojho druhu v strednej Európe, odovzdali do prevádzky pred 54 rokmi. Obe krídla vozovky je možné sklopiť v priebehu dvoch minút. Chodník, cez ktorý vidno hladinu Dunaja, nie je lichotivá. A pritom posledná rekonštrukcia mosta sa konala v roku 2018. 

Správca ani po 4 rokoch od prvého upozornenia nenašiel peniaze na jeho opravu, rozčarovaní sú nielen domáci. "Slovenská správa ciest zatiaľ nemá v krátkodobom pláne opravu deravého chodníka. Prioritne investujeme peniaze do údržby najkritickejších častí infraštruktúry," informuje hovorca správy ciest Martin Guzi. Správca zvažuje presunúť kompetencie správy z tejto cesty na iný subjekt, zatiaľ nie je isté, či to bude mesto alebo samosprávny kraj.

Odborníci, ktorým štáb TV JOJ zaslal fotografie chodníka, hovoria o vážnej situácii – môže dôjsť k odpadnutiu kusov asfaltu. Zabránením vstupu chodcov sa síce môže predísť úrazu či tragédii, ale je to len dočasné riešenie. Chodník je nevyhnutné rekonštruovať, zatiaľ ale nemá kto. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy