Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Záhadný prípad ošetrovateľa z cirkusu vyšetruje polícia. Za jeho smrťou nemusí byť agresívna ťava
Zdielať na

Záhadný prípad ošetrovateľa z cirkusu vyšetruje polícia. Za jeho smrťou nemusí byť agresívna ťava

STROPKOV / Polícia vyšetruje tragický prípad smrti zamestnanca cirkusu. S viacnásobnými poraneniami ležal pri ohrade s ťavami. Polícia okolnosti jeho smrti preveruje. Čo sa mužovi stalo osudným, nevie s istotou ani šéf cirkusu.

O život prišiel 59 - ročný Ivan. V cirkuse pracoval dlhé roky ako ošetrovateľ. Keď ho zbadali jeho kolegovia, bol vo vážnom stave. Na tele mal viacero zranení.

"Je to smutné, nás to mrzí celý personál," vyjadril sa majiteľ cirkusu, Antonín Aleš. Zraneného ošetrovateľa našli nevládne ležať pri ohrade s ťavami. Jeho kolegovia mu ihneď privolali záchranárov. "Vyslaní záchranári ho ošetrili a transportovali do nemocnice," informovala hovorkyňa Operačného strediska ZZS SR, Alena Krčová. "Vyšetruje sa to, neviem čo sa z toho vykľuje, podozrenie bolo na ťavu," reagoval majiteľ cirkusu. Muža previezli do nemocnice. Tam neskôr na následky vážnych zranení zomrel. "Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová. 

Ako došlo k zraneniam, ktoré muža pripravili o život, vyšetruje polícia. Jednou z verzií je podľa zdroja TV JOJ to, že bol zrazený autom. Podozrenie majú aj na konkrétneho vodiča. "Polícia okolnosti úmrtia preveruje. K prípadu bol prizvaný aj znalec z odboru zdravotníctva," uviedla hovorkyňa Jana Ligdayová. "Ten pán mal dosť pomliaždenín takže neviem, od toho sú experti, aby to posúdili," uzavrel majiteľ cirkusu, Antonín Aleš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy