Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Stála na balkóne a horelo na nej oblečenie. Hovoria svedkovia tragického požiaru
Zdielať na

Stála na balkóne a horelo na nej oblečenie. Hovoria svedkovia tragického požiaru

VEĽKÝ KRTÍŠ / Ten pohľad bol strašný. Stála na balkóne a horelo na nej oblečenie, tvrdia svedkovia tragického požiaru vo Veľkom Krtíši, pri ktorom zomrela 77-ročná majiteľka bytu. Požiar sa šíril aj do bytu o poschodie vyššie. Niekoľko rodín museli evakuovať.

Zo záberov je vidieť, že horieť začalo v byte na 4 poschodí. Plamene sa rýchlo šírili. Vo vnútri bola stále bola 77-ročná pani Ruženka, ktorá tam bývala. Podľa svedkov stála na balkóne a volala o pomoc. "Som bola na okne v spálni a videla som Ruženku. Zaživa horela. V plameňoch stála na balkóne. Nevedela som jej pomôcť. Toto je niečo hrozné," hovorí suseda nebohej ženy. "Videli sme, ako stojí tá staršia pani na balkóne, kričala o pomoc „vybite dvere“. Tie plamene sa začali šíriť viac a začala horieť celá," hovorí obyvateľ Veľkého Krtíša. "Iba som videla, že spadla. Spadla. Na balkón. Potom už iba strašný dym, oheň," tvrdí obyvateľ Veľkého Krtíša. 

Pár chlapov sa ešte snažilo dostať sa do jej bytu, aby ju zachránili

"Chlapci chceli hydrant, že budú hasiť, ale ani kvapka nevyšla. Potom zišli dnuka, ale z toho dymu a plameňa už nemohli nič robiť," uviedla suseda nebohej ženy. "Jeden byt bol zasiahnutý takmer v celom rozsahu, ostatné byty iba okrajovo. Požiar sa nešíril vnútornou stranou, ale vonkajšou. Čiže zasiahnuté sú najmä balkóny," informuje riaditeľ  HaZZ Veľký Krtíš, Radoslav Bukov. "My sme samozrejme obyvateľom ponúkli, že pokiaľ by im tam zhoreli peniaze, potraviny, všetko im zabezpečíme. Pokiaľ nemajú kde prespať, tak im preplatíme nocľahy," hovorí Dalibor Surkoš, primátor Veľkého Krtíša. 

Ľudia z paneláku sa snažili čo najskôr dostať sa do bezpečia

Po príchode hasičov bola väčšina z nich už na ulici. Profesionáli pomáhali dostať sa von najmä tým, ktorí bývali nad horiacim bytom. Asi 6 ľudí utrpelo ľahšie zranenia, ošetrili ich záchranári. Požiar ale neprežila 77-ročná dôchodkyňa. "V dôsledku vzniku požiaru došlo k usmrteniu jednej osoby," informuje Bukov. 

Prečo v byte začalo horieť, zisťujú hasiči

Nebohá majiteľka bytu bola v okolí známa najmä tým, že zhromažďovala vo svojom byte nepotrebné veci, či šatstvo. "Ona znášala. To sa nedalo pomôcť. Mohla som jej dohovárať, čo som chcela," hovorí suseda nebohej ženy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy