Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zvracajúci pasažier v MHD napadol šoféra. Zaútočil päsťami a rozbil okno na kabínke
Zdielať na

Zvracajúci pasažier v MHD napadol šoféra. Zaútočil päsťami a rozbil okno na kabínke

PREŠOV / 48-ročný vodič prešovskej mestskej hromadnej dopravy má za sebou rušnú službu. Zaútočil naňho cestujúci, ktorého upozornil, že má po sebe upratať zvratky. Útočník z miesta činu ušiel, no zakrátko ho dolapili policajti.

Na jednej zo zastávok v centre mesta na Hlavnej ulici obkolesili početné policajné hliadky. Po vyčíňaní jedného z cestujúcich ostalo dopravnom prostriedku rozbité sklo a krv na zemi.


Stalo sa to v trolejbuse s číslom jeden. Na zastávke v centre mesta. Agresívny cestujúci skončil po vyčíňaní v policajnej cele. "Vo večerných hodinách mal 35-ročný Prešovčan v trolejbuse najskôr slovne a neskôr aj fyzicky napadnúť 48 -ročného muža, taktiež z Prešova," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová. 

Obeťou útočníka bol vodič mestskej hromadnej. Na toho sa mal vyrútiť po tom, ako agresívny cestujúci zanechal po sebe v autobuse zvratky. Okrem slovných útokov došlo aj k fyzickému násiliu. Vodičovi sa, našťastie, nič vážne nestalo. No, odniesla si to sklenená výplň na jeho kabíne. Vodiči MHD si svoje užijú hlavne, keď je v plnom prúde nočný život. "Útok sa odohral na mieste verejnosti prístupnom. Polícia okolnosti prípadu preveruje. Je vedené trestné stíhanie vo veci trestného činu nebezpečné vyhrážanie a vo veci trestného činu výtržníctva," uviedla hovorkyňa Ligdayová. 

Útočník ušiel ešte pred príchodom polície. Podozrivého muža zadržali policajti neďaleko centra mesta. Bol obmedzený na osobnej slobode a putoval do cely policajného zaistenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy