Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mal sa pokúsiť o vraždu brata a matky, dôkazy sú však mätúce
Zdielať na

Mal sa pokúsiť o vraždu brata a matky, dôkazy sú však mätúce

ŽILINA / Na Okresnom súde v Žiline sa začal proces s mužom z Oravy, ktorý je obžalovaný z dvojnásobného pokusu o vraždu. K činu sa priznal, no pri vyšetrovaní tohto prípadu vyšli na povrch dôležité skutočnosti, ktoré môžu v značnej miere ovplyvniť výsledný verdikt.

Minulé leto polícia obvinila Miroslava za to, že v byte v Dolnom Kubíne brutálne napadol vlastnú mamu a nešetril ani svojho mladšieho brata. V súčasnosti sa už týmito skutkami zaoberá žilinský súd. "Krajskou prokuratúrou bola podaná obžaloba na Miroslava T. za dvojnásobný pokus o vraždu," uviedol jej hovorca Martin Kokles.

Podľa našich informácií však policajtov pri zbieraní dôkazov prekvapili výsledky analýzy DNA vzoriek odobraných spod nechtov dobitej ženy. Nepatrili totiž Miroslavovi, no niekomu úplne inému. Momentálne prebieha hlavné pojednávanie a výsledky procesu môžu byť veľmi zaujímavé. Objasňovanie komplikuje aj fakt, že všetci traja účastníci incidentu boli veľmi opití a veľa si toho nepamätajú. "Budú sa vykonávať ďalšie výsluchy svedkov a znalecké dokazovanie. V zásade ide o dôkazne veľmi náročnú vec," povedal Kokles.

Zdroj TV JOJ tvrdí, že sa Miroslav momentálne priznáva k útoku na brata, no popiera, že by ho chcel zavraždiť. "Bol bodnutý. Rana síce bola menej nebezpečná, ale zato bol dokopaný do hlavy a mal otras mozgu," prezradil námestník riaditeľa Dolnooravskej nemocnice s poliklinikou Rastislav Johanes. Oveľa horšie skončila jeho mama. Prijali ju s bodným poranením hrudník, ktoré ju ohrozovalo na živote.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy