Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pytliak, ktorý zastrelil gravidnú samicu daniela škvrnitého ďaleko neušiel. Polícia ho vypátrala a obvinila z prečinu pytliactva
Zdielať na

Pytliak, ktorý zastrelil gravidnú samicu daniela škvrnitého ďaleko neušiel. Polícia ho vypátrala a obvinila z prečinu pytliactva

Archívna reportáž

Podobný prípad pytliactva sa stal ešte v roku 2021.

ŽILINA / Neznámy páchateľ usmrtil koncom marca na Orave v katastri územia Dolného Kubína s použitím šípu gravidnú samicu daniela škvrnitého (Dama dama). Vyšetrovateľ Enviropolície oddelenia Žilina odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK P PZ obvinil 53-ročného muža z prečinu pytliactva.

Na prípade začali pracovať kriminalisti už koncom marca. Enviropolicajtom sa podarilo zadovážiť relevantné dôkazy, na základe ktorých odhalili a obvinili páchateľa. Páchateľ, ktorý zastrelil samicu daniela škvrnitého spôsobil príslušnému poľovnému revíru škodu vo výške 2 160 eur. 

"Intenzívnou operatívnou činnosťou sa enviropolicajtom zo Žiliny podarilo zadovážiť dostatočné dôkazy, ktorých výsledkom bolo odhalenie páchateľa. Vyšetrovateľ Enviropolície vzniesol tento týždeň obvinenie na  M. M., pričom bolo preukázané, že gravidnú samicu daniela škvrnitého usmrtil výstrelom z kuše," uviedla polícia SR. "Za usmrtenie gravidnej samice daniela škvrnitého v Dolnom Kubíne hrozí 53-ročnému mužovi trest odňatia slobody až do výšky dvoch rokov. Enviropolicajti ho obvinili z pytliactva," informuje hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Najčítanejšie správy