Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V projekte Nemocnice Rázsochy sa za tri roky nič nepohlo. Ako by mala vyzerať, sa dozvieme až o rok
Zdielať na

V projekte Nemocnice Rázsochy sa za tri roky nič nepohlo. Ako by mala vyzerať, sa dozvieme až o rok

BRATISLAVA / Štátna koncová nemocnica Rázsochy zostane podľa strany HLAS iba na papieri. Zuzana Dolinková vyzýva ministra zdravotníctva Lengvarského, aby neprázdninoval, ale vypísal výzvy. Osobne bola na mieste, kde ešte v roku 2019 zbúrali skelet a doteraz sa tam žiadne stavebné práce nezačali.

Peter Pellegrini sa v minulosti zúčastnil na búraní skeletu a nielen jeho, ale aj jeho členov strany hnevá, že za tri roky sa v projekte Rázsochy nič nepohlo. Stroje sú preč a a ani tu trávu nikto nekosí. "Ak všetko pôjde tak, ako má, tak na jar budúceho roku 2023 by sme mali mať hotový projekt. A možno na jar 2024 by mal byť vybraný zhotoviteľ," uviedla podpredsedníčka strany Hlas-SD, Zuzana Dolinková.

Opozícia má správne informácie. Ministerstvo zdravotníctva iba pripravuje projektovú dokumentáciu. je na úplnom začiatku.

"Čo sa týka tej vlajkovej lode slovenského zdravotníctva novej Univerzitnej nemocnice v lokalite Rázsochy, už je podpísaná zmluva s dodávateľom projektovej dokumentácie, vrátane medicínskeho zabezpečenia," povedala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Petra Lániková.

Ako by mohla nemocnica Rázsochy vyzerať, sa dozvieme ale až o minimálne rok, pretože na vyhotovenie projektu má dodávateľ 390 dní. Cena za projekt je vyše 16 miliónov eur.

"V prvom polroku 2024 by mala stáť hrubá stavba, ktorá bude financovaná z prostriedkov Plánu obnovy a odolnosti," uviedla Lániková.

Penta ale plánuje Nemocnicu Bory otvoriť už v marci 2023. "Aktuálne sú v Nemocnici Bory už obsadené všetky pozície klinických lídrov a takmer všetky pozície primárov. Rovnako tak sú obsadené pozície manažérov ošetrovateľstva a väčšina pozícií vedúcich sestier," uviedla hovorkyňa Siete nemocníc Jana Fedáková.

Podľa Dolinkovej by minister nemal prázdninovať, ale pracovať a okrem prípravy projektových dokumentácii na Rázsochy a Martin by mali čo najskôr spustiť aj ďalšie výzvy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy