Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dobrá správa pre motoristov: Výstavba diaľničného úseku Hubová - Ivachnová opäť v plnom prúde
Zdielať na

Dobrá správa pre motoristov: Výstavba diaľničného úseku Hubová - Ivachnová opäť v plnom prúde

LIPTOV / Dobrá správa pre motoristov. Výstavba 15 km diaľničného úseku Hubová - Ivachnová sa má znovu naplno rozbehnúť. Na jar sa práce utlmili. Nedoriešených problémov ešte zostáva niekoľko. Cez preťažený Ružomberok denne prejde okolo 30-tisíc áut, počas sviatkov dvojnásobok.

Dokončenie diaľničného úseku Ivachnová - Hubová je pre motoristov potrebný ako soľ. Buď sa ale na úseku nepracuje, alebo ak sa pracuje tak sa pracuje sporadicky v utlmenom režime. 

Obyvatelia okolitých dedín a mesta Ružomberok sa už nevedia dočkať, kedy sa dokončí stavba. "Potrebovali by sme tento diaľničný úsek dokončiť, a tým by sa určite zlepšili podmienky obyvateľov našej obce, či sa to už týka prašnosti, hluku a iných vecí sprevádzajúcich s výstavbou diaľnice," konštatoval starosta obce Martinček, Juraj Bobek. 

Predstavitelia ministerstva dopravy a Národnej diaľničnej spoločnosti prišli s informáciou, ktorá by mohla ľudí upokojiť. "Vraciame sa do pôvodnej intenzity na tých objektoch, kde bola znížená intenzita stavebných prác," uviedol štátny tajomník ministerstva dopravy Jaroslav Kmeť. Rokovania so stavebným konzorciom OHL - Váhostav boli a sú náročné, napríklad, stále nedoriešená je konečná cena. Na stránke národnej diaľničnej stále počítajú s dokončením výstavby v decembri budúceho roka. Podľa šéfa NDS toto zdržanie od jari spôsobili nepredvídateľné skutočnosti. "Poviem jednu za všetky - zosuvy, ktoré na tejto stavbe nastali. A tie zosuvy nám pripravili ďalšie tie problémy, ktoré tam sú," vysvetlil generálny riaditeľ NDS, Vladimír Jacko. 

Ružomberskú radnicu dnešná novinka potešila, avšak zatiaľ ju berú s určitou rezervou. Za tie roky totiž už počuli mnoho sľubov, a to nielen oni. Legendárne sú najmä slová vtedajšieho premiéra Fica, že diaľnica z Košíc do Bratislavy by mala byť hotová do roku 2010. "Je to len prvá informácia, ktorú oni deklarovali, že budú pokračovať, ale my sme už tými rokmi skúsení, ostrieľaní, takže počkáme si na výsledok, či to aj tak bude," reagoval zástupca primátora Ružomberka, Ján Bednárik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy