Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Sezóna v Tatrách: Niekde je plno, niekde prázdno. Zlú návštevnosť ovplyvňujú aj medvede
Zdielať na

Sezóna v Tatrách: Niekde je plno, niekde prázdno. Zlú návštevnosť ovplyvňujú aj medvede

VYSOKÉ TATRY / Z návštevnosti prvých letných tatranských dní sú niektorí ubytovatelia nadšení. Ale dôvod na radosť nie je vo všetkých lokalitách rovnaká. Vojna na Ukrajine a menej plaché zvieratá sú dôvodom, prečo turisti nad dovolenkou v Tatrách váhajú. A chystá sa ešte jedna obrovská zmena.

Letná sezóna vo Vysokých Tatrách sa síce rozbehla , ale ešte stále pretrváva trend, na ktorý si hotelieri zvykajú, a tým je rozhodovanie sa hostí na poslednú chvíľu.

Veľa je jednodňových turistov, ktorí prídu ráno a odchádzajú večer. A preto sa veľakrát zdá, že sa hotelieri nemajú na čo sťažovať. "Sú také lokality v Tatrách, ktoré sú plné a sú také ktoré sú prázdne," tvrdí Lucia Blašková, riaditeľka Oblastných organizácií cestovného ruchu.

Zlú návštevnosť môžu ovplyvniť aj medvede. Veľkou novinou vo Vysokých Tatrách, ktorý by sa mala realizovať už počas tejto letnej sezóny, je dobrovoľné vstupné do istých lokalít národného parku. "Vyzbierané finančné prostriedky použijeme na zlepšenie kvality turistických chodníkov a celého zázemia pre turistov," povedal riaditeľ správy TANAPu Pavol Majko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy