Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zradná láska na internete. Beáta naletela Turkovi a poslala mu viac ako 6-tisíc eur
Zdielať na

Zradná láska na internete. Beáta naletela Turkovi a poslala mu viac ako 6-tisíc eur

HUMENNÉ / Láska na internete vyzerala ako z telenovely, zazneli sľuby o svadbe, spoločnom živote aj o založení rodiny. Pani Beáta naletela pod vidinou lásky a spoločného manželstva Turkovi. Poslala mu 6 400 eur. Odvtedy sa po nádejnom ženíchovi zľahla zem.

"Toto ja nepochopím nikdy, keby trochu zdravý rozum mala a uvažovala, tak to neurobí určite," povedala miestna. Neznámy muž postupne od Humenčanky vylákal tisícky eur, sľuboval jej spoločný život aj založenie rodiny. "Pod prísľubom spoločného života, založenia rodiny a inými ďalšími zámienkami, od nej postupne vylákal 6 400 eur. Peniaze tak skončili na rôznych tureckých účtoch, avšak spoločný život a rodina sa nekonali," povedala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

"Možno ani nie to, že sa zaľúbi ale skôr, že sa cíti osamelá," uviedla miestna. Humenský vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie pre prečin podvodu. Na zahraničných vojakov, námorníkov či lekárov, ktorí ženám sľubujú hory-doly pritom polícia pravidelne upozorňuje. Napriek tomu sa vždy nájde osamelá staršia žena, ktorá sa stane obeťou tohto podvodu. "Koľko žien je osamelých a neurobia takú blbosť," povedala miestna. 

Princíp je vždy rovnaký. Podvodníci si podľa profilovej fotky väčšinou vyhliadnu staršiu ženu a začnú jej v súkromných správach vyznávať lásku. "Typickým znakom tohto podvodu je lámaná slovenčina. Podvodník totiž komunikuje cez internetový prekladač," uviedla Ligdayová. Postupne si získa dôveru a náklonnosť obete, vymyslí si príbeh a začne prosiť o peniaze. "Ale veď v médiách, v rozhlase, v televízii o tom stále hovoria. Nechápem to, jednoducho sa to nedá pochopiť a hotovo," dodala miestna. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy